Stijn over Arcade Fire: 'Dit nummer doet mij meteen denken aan ABBA, raar voor een groep uit 2019'

vrijdag 15 november 2019 - 15:41
Arcade Fire
BG Music
Stijn Meuris geeft op eigenzinnige wijze tekst en uitleg bij de klassiekers uit de rock en pop

Stijn: 'Everyting now'  is natuurlijk een recent nummer van Arcade Fire waarvan ik telkens denk: hoe goed is dit! Ik heb deze Canadese groep een paar keer live gezien, onder andere ook op Pukkelpop waar ze als headliner optraden. Dat is een hele rare groep, ze komen uit Montréal en alles draait rond de frontman Win Butler. Trouwens zijn broer en zijn vrouw doen ook mee en ik denk dat ze een volledige tourbus nodig hebben gewoon al om in te zitten en dan zit die vol. En op een bepaalde manier doet Arcade Fire mij denken aan Talking Heads, ik vind dat in zekere zin de nieuwe Talking Heads. Sommige mensen gaan nu steigeren maar watch my words, dat gaat die richting uit. Live is die groep altijd een gebeurtenis, veel feest, altijd verrassende dingen en hun recentste plaat die is van voor tot achter fantastisch. Knappe viedeo's ook altijd, beetje een weird sfeertje en dit nummer doet mij denken aan ... hou u vast ... ABBA! Volgens mij zijn Win Butler en zijn kompanen grote fans van ABBA  en dat is een beetje raar voor een alternatieve band uit Canada in 2019, onbeschaamd commercieel en toch alternatief tegelijkertijd.'

Stijn Meuris over 'Everything now' van Arcade Fire

Arcade Fire

De Canadese groep 'Arcade Fire' is eigenlijk een klein familiebedrijfje. Frontman Edwin Butler wist niet alleen zijn jongste broer William maar ook zijn echtgenote Régine Chassagne te overtuigen om mee in het avontuur te stappen. In 2004 werkten ze zich in de belangstelling met hun debuutalbum 'Funeral', plaat die gevolgd werd door drie andere albums telkens met bescheiden succes. Tot in 2017 'Everything now' in de winkelrekken terecht kwam en zorgde voor de grote internationale doorbraak dankzij de titelsong die ook bij ons zijn werk deed.

Régine Chassagne is Haïtiaanse en zet zich daarom graag in om de lokale bevolking te helpen om zich van de vroegere dictatuur te herstellen. De groep schenkt dan ook vaak de volledige opbrengsten van hun optredens aan de Haïtiaanse bevolking en namen de single 'Haïti' op  voor hun debuutalbum 'Funeral'.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!