Stokstaartje, egel of struisvogel: welke consument ben jij? Doe de test!

vrijdag 22 mei 2020 - 06:00
Op aarde leven naar schatting 10 miljoen soorten planten en dieren. De laatste tientallen jaren sterven soorten zowel op het land als in de zee sneller uit dan ooit tevoren. De verscheidenheid aan fauna en flora - de biodiversiteit van onze aarde dus - is bedreigd.

De vijf belangrijkste bedreigingen voor de biodiversiteit zijn de vernietiging en de versplintering van leefgebieden, invasieve uitheemse soorten, overexploitatie, vervuiling en klimaatverandering. Al deze dreigingen hebben een link met onze consumptiegewoonten. 

Want ons gedrag heeft een rechtstreekse invloed op de biodiversiteit. De kleren die we kopen, wat we eten, hoe we wonen, het speelt allemaal een rol. Om de biodiversiteit van onze planeet te beschermen zou het een goede zaak zijn om onze consumptiegewoonten aan te passen door, bijvoorbeeld, meer milieuvriendelijke producten te gebruiken.

Hoe consumeer jij?

Hou je rekening met het milieu, de gevolgen van jouw aankopen voor dieren wereldwijd? Of maakt het allemaal niet zoveel uit voor jou? Doe de test, ontdek jouw totemdier en kom te weten hoe jij zonder veel moeite kan bijdragen tot de bescherming van onze biodiversiteit. De volgende generaties zullen je dankbaar zijn!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!