Sven de Leijer over Vrede op Aarde: “We willen de mensen een fijne kerstvakantie bezorgen”

zaterdag 19 december 2020 - 14:12
Vanaf maandagavond kan je in de kerstvakantie opnieuw kijken naar 'Vrede op Aarde', het jaaroverzicht van Sven de Leijer op Eén. Geen 'Vrede op Aarde' zonder awards. In 'Wat een jaar' vertelt Sven dat de jury ook dit jaar naar de Ardennen trok. De voorbije jaren verbleven ze telkens in een charmante chalet, deze keer werd gekozen voor een groot landhuis. “We zijn heel voorzichtig geweest", vertelt Sven.

"Iedereen werd op voorhand twee maal getest en is in quarantaine gegaan. Op onze set waren ook mensen verantwoordelijk om alle corona voorzorgsmaatregelen in de gaten te houden. Het was een enorm huzarenstukje, maar het is gelukt en iedereen was veilig.”

Voormalig Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans werd opnieuw aangeduid tot voorzitter van de jury. “Zonder hem zou het niet meer kunnen", vertelt Sven. Ook juryvoorzitter Peumans hield de coronaregels goed in de gaten: “Als je hem in de lengte legt heb je anderhalve meter afstand”, lacht de presentator. 

Coronabesmetting

In 'Wat een jaar' vertelt Sven de Leijer ook over hoe hij 2020 beleefd heeft. Begin dit jaar was hij zelf ziek door het coronavirus. “Ik was een van de eerste ‘gelukkigen’. In maart heb ik het bij de eerst golf aan den lijve mogen ondervinden. Ik ben toen 2 weken heel mottig ziek geweest, maar ik heb het geluk gehad om thuis te kunnen uitzieken.”

De presentator is ook DJ. Bij gebrek aan feestjes draaide hij dit jaar thuis soms wat plaatjes op zolder: “Ik ga dat op oudejaarsavond ook doen. Ik ga draaien en mijn lief dansen.”

Kerstspel

"Wat ik zelf heel plezant vond tijdens de opnames is dat we een kerstspel gespeeld hebben, zoals vroeger vaak gedaan werd tijdens veel familiefeesten. Actrice Maaike Cafmeyer is daar een hele grote fan van en ook zij was mee in de jury. Een ander jurylid, Jonas Geirnaert, heeft daar zijn geest op losgelaten en zo hebben we een nieuw kerstverhaal geschreven", vertelt Sven. "Ik ben toch fier dat ik daar deel van mocht uitmaken.” Het 'nieuwe' kerstverhaal zal op kerstavond te zien zijn in 'Vrede op Aarde'.

In tien afleveringen blikt Sven met telkens drie boeiende praatgasten terug op 2020, een jaar dat net iets anders is gelopen dan verwacht. Op woensdag 23 december is het uitkijken naar de Thuis-special van 'Vrede op Aarde'. “We willen de mensen een fijne kerstvakantie bezorgen", zegt Sven. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!