Taylor Swift wint American Music Award

woensdag 10 oktober 2018 - 15:12
Taylor Swift
Op dinsdag 9 oktober heeft Taylor Swift voor de vierde keer de American Music Award voor 'Beste artiest van het jaar' gewonnen.

Daarmee heeft ze het record van Whitney Houston verbroken.
Swift won ook de prijzen voor 'Beste vrouwelijke artiest', 'Beste tournee van het jaar' en 'Beste popalbum'.
Tijdens de uitreiking van de American Music Awards werd ook de 'Queen of Soul' Aretha Franklin herdacht met een hommage. Zij overleed op 16 augustus.

Actrice Tracee Ellis Ross, de dochter van Diana Ross, presenteerde het gala.

Tennessee

Taylor Swift gebruikte de uitreiking van de American Music Awards om haar fans aan te sporen om vooral te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen op 6 november. Taylor Swift heeft op Instagram haar voorkeur uitgesproken voor de Democratische Partij. Ze heeft het namelijk niet voor Marsha Blackburn, de zeer conservatieve Republikeinse vrouwelijke kandidate uit haar staat Tennessee. Haar stemgedrag in het Congres zint Swift niet.
Heel wat van haar jonge volgers hebben zich ondertussen al geregistreerd voor deze verkiezingen.

Midterms

In de Verenigde Staten mag er op 6 november gestemd worden voor het Amerikaanse Congres. Dit zijn de Midterms
In totaal worden alle 435 leden van het Amerikaans Huis van Afgevaardigden gekozen en 1/3 van de Amerikaanse Senaat. Daarnaast zijn er ook verkiezingen voor de gouverneurs in 46 staten.
Momenteel heeft de Conservatieve Partij de meerderheid.
De Midterms worden om de vier jaar georganiseerd. Telkens in de helft van de regeerperiode van de Amerikaanse president.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!