The Beatles na 50 jaar terug op 1 met Abbey Road

maandag 7 oktober 2019 - 14:40
The Beatles
The Fab Four vestigen een record. Na een halve eeuw staan ze terug op de hoogste positie in de hitlijsten met 'Abbey Road'.

Op de hoogste positie in de Ultratop Album-lijst staat een plaat die 50 jaar oud is. The Beatles lieten 'Abbey Road' een halve eeuw geleden los op de wereld. Net zoals de andere albums van The Fab Four stond 'Abbey Road' in 1969 op 1 in de hitlijsten van Groot-Brittannië.

Record

Met de nieuwe hoogste notering vestigen The Beatles ook een record. Omdat het 49 jaar en 252 dagen geleden is dat ze op 1 stonden met 'Abbey Road', snoepen ze het vorige record af van .... The Beatles. In 2017 stond het album 'Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band' ook bovenaan na een afwezigheid van 49 jaar en 125 dagen. 

Het is moeilijk te geloven dat Abbey Road na al die jaren nog steeds stand houdt.

Paul McCartney

Broodtrommel

Onlangs werd in Wales een ontdekking gedaan. Bij het opruimen van een huis werd een film uit 1965 terug gevonden. Met daarop beelden van The Beatles tijdens een interview. John, Paul, George en Ringo maken grapjes met een journalist. Zo vertelde John Lennon dat Paul McCartney 5 kinderen heeft en volgens Ringo Starr zou de volgende film met The Beatles een western zijn. Op de beelden is ook het betere smoelenwerk van dit kwartet uit Liverpool te zien.
De beelden zouden een waarde hebben van 10.000 pond.

Maharishi Mahesh Yogi

Daarnaast werd er ook beeldmateriaal gevonden uit 1967 waarin The Beatles praten over het spirituele figuur Maharishi Mahesh Yogi, de grondlegger van de transcendente meditatie.
Op een derde opname speelt John Lennon een akoestische versie van 'God'. Een liedje dat hij na The Beatles uit bracht. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!