The Beatles planden nog een album na 'Abbey Road'

woensdag 11 september 2019 - 14:53
The Beatles
50 jaar geleden bespraken The Beatles het idee om, na 'Abbey Road', nog liedjes voor een album op te nemen.

Op 8 september 1969 zaten John Lennon, Paul McCartney en George Harrison samen om nieuwe plannen te bespreken. Het gesprek werd opgenomen zodat drummer Ringo Starr het achteraf zou kunnen herbeluisteren. Ringo lag op dat moment in het ziekenhuis.

Nieuwe formule

Op de opname is te horen dat de heren een nieuw album én single bespraken. John Lennon stelde een nieuwe formule voor om het album samen te stellen: Lennon, Mc Cartney en Harrison zouden elk 4 liedjes schrijven. Ringo Starr zou er 2 voor zijn rekening nemen. Paul McCartney had hierbij zijn bedenkingen. Hij vond de liedjes van George Harrison niet zo goed. Waarop Harrison antwoordde: "Dat is een kwestie van smaak. Het publiek hoort mijn liedjes wel graag."

Tijdens het gesprek werd ook gezegd dat de single rond kerst 1969 in de winkel zou moeten liggen. Blijkbaar was het gebruikelijk dat, om commerciële redenen, The Beatles altijd met kerst een single op de markt brachten.

Geen zwanenzang

Met deze opname wordt duidelijk dat 'Abbey Road' niet de muzikale zwanenzang van The Beatles zou geweest zijn, wat tot nu toe wel werd aangenomen. Na 'Abbey Road' kwam ook de LP 'Let it be' nog in de winkelrekken, maar dit album werd al eerder opgenomen. De gemaakte plannen voor een nieuw album werden jammer genoeg nooit uitgevoerd.

Abbey Road

Abbey Road

Het is 50 jaar geleden dat het publiek kennis maakte met het legendarische album 'Abbey Road'. De bekendste liedjes zijn 'Something/Come together' en 'Here comes the sun'.

Nog bekender is de hoes van de plaat. De 4 groepsleden liepen over een zebrapad in de buurt van de 'Abbey Road' opnamestudio. De fotograaf kreeg welgeteld 10 minuten de tijd om deze foto te maken. Tot zolang werd het verkeer opgehouden door een vriendelijke agent. Elke dag proberen fans van The Beatles een foto te nemen wanneer ze over het voetpad lopen. Je kan ze spotten via deze webcam.

Kever

Links op de hoes van Abbey Road staat een witte Volkswagen Kever met de nummerplaat LMW 281F. Voorstanders van complottheorieën zien dat als het bewijs dat Paul McCartney dood was en vervangen zou zijn door een lookalike. Het kenteken zou volgens doemdenkers staan voor 'Linda McCartney Widow'. '281F' zou je moeten lezen als '28 IF'. Dat zou betekenen dat McCartney 28 jaar oud zou zijn als ('IF') hij nog geleefd had.

De nummerplaat van de Kever werd verschillende keren gestolen. De auto kan je nu bezichtigen in het Volkswagenmuseum 'Autostadt' in Wolfsburg.

Volkswagen Kever Abbey Road

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!