The Starlings zingen hun nieuwe single 'Magic'

vrijdag 28 mei 2021 - 11:44
The Starlings brachten hun nieuw nummer 'Magic' in 'De Madammen'. Het nummer gaat over het gevoel dat ze hebben wanneer ze samen zijn. En over elkaar lang niet zien, maar als je elkaar terugziet lijkt het of er geen tijd verstreken is en de 'magic' die je dan voelt.

Songfestival 

Vorig weekend keken ook The Starlings naar het Songfestival. Voor Tom blijft het iets speciaals: "Tijdens het uitdelen van de punten, krijg ik terug stress. En nu is de puntenverdeling nog zenuwslopender dan 11 jaar geleden." Binnen twee jaar zouden ze heel graag als The Starlings naar het Eurovisiesongfestival gaan

Nieuw album 

Het nieuwe album werd geschreven in Oostende: "We hebben drie maanden in Oostende gewoond. De sfeer is er anders, waardoor we ook anders schreven", vertelt Kato. Volgens Tom brengt de zee heel veel rust en inspiratie.

Na de dood van mijn mama kon ik drie weken geen muziek schrijven.

Kato Callebaut

Emotionele tijden

Voor Kato was april hemel en hel samen. Ze werd ten huwelijk gevraagd, maar verloor ook haar mama: "Ik denk dat dit typisch is. Wanneer het op een vlak heel goed gaat, krijg je een tegenslag op een ander vlak. We waren gelukkig al verloofd voor mijn mama overleden is. Maar het gaat nog tijd kosten om het te verwerken. Maar ik ben blij dat we nu terug muziek kunnen maken, al blijft het steeds in mijn achterhoofd."

De dood van haar mama had een invloed op het maken van muziek: "De eerste drie weken kon ik geen muziek schrijven. We schrijven heel erg uit ons hart en dat blokkeerde toen. Nu nog. Ik merk dat ik me terug kan openstellen, maar het is niet hetzelfde. Het moet nog een plek krijgen."

Huwelijk

Er ligt nog geen datum vast voor hun huwelijk, maar ze willen er wel snel een prikken. Met het grote feest willen ze nog even wachten: "We willen iedereen kunnen uitnodigen die we graag hebben. Er zit ook geen haast achter', vertellen Kato en Tom.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!