Thérèse Michielsen, enige echtgenote van Jacques Brel, overleden: "Er is maar één Madame Brel en dat ben ik"

donderdag 2 april 2020 - 10:16
Thérèse Michielsen
Ondanks de vele minnaressen is Thérèse Michielsen de enige echtgenote van Jacques Brel gebleven. Zij overleed op 93-jarige leeftijd in de nacht van 30 op 31 maart.

Te druk en te rusteloos

Thérèse Michielsen is overleden op 93-jarige leeftijd. Net zoals haar vader werd ze 'Miche' genoemd. Zij was de vrouw van de overleden artiest Jacques Brel. Ze leerden elkaar kennen bij Franche Cordée, een Brusselse jeugdvereniging. Thérèse was niet meteen onder de indruk van Jacques wegens 'te druk en te rusteloos'.

Ze draaide uiteindelijk bij en voor ze het wist, waren ze getrouwd. Brel stopte met werken in het kartonfabriek van de familie om zanger te worden. Hij wou naar Parijs en zij ging mee. 

Veel minnaressen

Miche ondervond dat zij in de Franse hoofdstad niet de enige vrouw van Jacques Brel was. Zangeres Catherine Sauvage, actrice Suzanne Gabriello, ex-liefje van Serge Gainsbourg Sylvie Rivet en actrice Annie Girardot, actrice Danièle Evenou en tot slot actrice Maddly Bamy volgden elkaar op als de minnaressen van Brel. Miche heeft ze allemaal getolereerd, want ze wou niet weten van een scheiding. "Er is maar één Madame Brel. En dat ben ik."

De enige erfgenamen

Toen Jacques Brel in 1978 overleed, ontmoetten Miche en Maddly Bamy elkaar op zijn begrafenis. Het leek goed te komen, maar dat was maar schijn. De relatie bekoelde daarna, want Miche en haar dochters Chantal, France en Isabelle waren door Brel aangeduid als de enige erfgenamen. In de Brel Stichting waken zij over het artistieke nalatenschap van Brel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!