Tinne Oltmans gaat solo: “Platencontract is al getekend”

vrijdag 9 augustus 2019 - 10:31
De voorbije jaren kwam Tinne Oltmans met Ghost Rockers naar Plage Préférée. Vandaag was ze er alleen, en ze had groot nieuws. “Ik heb een platencontract getekend bij Universial Music en ik ga in het najaar een eigen single brengen onder ‘Tinne Oltmans’.”

Vorig jaar kondigde Ghost Rockers in de studio bij Kim aan dat de band ermee stopt. “Nu is het bijna echt gedaan. Op 31 augustus spelen we voor de allerlaatste keer. Het voelt toch een beetje vreemd.” 

Stoppen met Ghost Rockers voelt toch een beetje vreemd.

Tinne Oltmans

Maar elke einde is een nieuw begin. “Ik ben heel blij te kunnen vertellen dat ik een platencontract heb getekend bij Universial Music, da 's echt super zot.” Universal Music is het platenlabel achter onder meer Tourist LeMC, Hooverphonic en zelfs U2.

Hoe die eerste single zal klinken is ook voor Tinne zelf nog niet helemaal duidelijk. “Ik ben volop aan het schrijven en ik ben op zoek naar een eigen Tinne-stijl. Ik ben begonnen met één boekje met teksten, nu heb ik er al drie.” De taal waarin Tinne gaat zingen, is ook nog niet beslist. "Ik weet niet zeker of het in het Nederlands zal zijn.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!