Tinne Oltmans in 'Radio 2 Bene Bene': "Ik heb enorm veel bewondering voor Elton John"

donderdag 15 april 2021 - 07:00
Tinne Oltmans
Radio 2
Tinne Oltmans heeft de jaren 80 zelf niet meegemaakt, maar grote fan van de muziek is ze wel. Vooral de manier waarop de liedjesteksten toen werden geschreven kan ze alleen maar bewonderen. In 'Radio 2 Bene Bene' zingt ze haar versie van 'I'm still standing' van Elton John.

Tinne covert haar grote idool

Tinne Oltmans brengt speciaal voor de 'Week van de jaren 80' een nummer van haar grote idool. Tinne Oltmans: "Ik ben een hele grote fan van Elton John. Ik heb zijn muziek eigenlijk herontdekt door de film 'Rocket man'. 'I'm still standing' kwam een tijdje geleden plots op in mijn hoofd, dus het komt goed uit dat het nu juist 'Week van de jaren 80' is bij Radio 2. Het nummer geeft me ook zoveel energie en positieve vibes. Sinds de film 'Sing' is 'I'm still standing' ook populair bij de jongere generatie. Ik ga er wel iets anders mee doen, of dat ga ik toch proberen. Ik heb zo veel bewondering voor Elton John."

Vlaamse klassiekers

Als jongedame van 28 heeft Tinne Oltmans ook respect voor de grote Vlaamse klassiekers. Tinne Oltmans: "Ik blijf het indrukwekkend vinden dat artiesten als Clouseau nog steeds trouw blijven aan hun stempel, maar zichzelf toch telkens heruitvinden. Veel artiesten zijn tijdelijk, maar zij hebben de tand des tijds met glans doorstaan. Ik hoop dat ik er binnen 40 jaar ook nog sta net als hen."

De jaren 80 zijn terug 

Alles komt terug en zo ook de jaren 80. Tinne Oltmans: "De jaren 80 zijn inderdaad volledig terug met artiesten als The Weeknd, Dua Lipa en zeker ook de Vlaamse Camille. Haar nieuwe single 'Vuurwerk' is echt volledig in de stijl van de jaren 80. Van de outfit in de videoclip tot de muziek zelf, alles klopt. Zij heeft natuurlijk de jaren 80 thuis met de paplepel meegekregen. Ik heb de jaren 80 zelf niet meegemaakt, maar ik heb er ook wel veel van meegekregen net als haar. Er werd bij ons thuis heel veel muziek gedraaid uit de jaren 80, vooral in de auto dan."

Ik word sinds mijn rol in 'Lisa' vaak aangesproken door 60-plussers, maar meestal noemen ze me wel gewoon Tinne. 

Tinne Oltmans

Lisa

Tinne Oltmans speelt sinds kort de hoofdrol in 'Lisa'. Al noemen de meeste mensen haar nog steeds Tinne. Tinne Oltmans: "Ik word sinds mijn rol als 'Lisa' vooral aangesproken door 60-plussers. Dat is ook wel eens leuk eigenlijk, want dat is een doelpubliek dat ik normaal niet zo veel bereik. Positieve reacties krijgen over je rol is altijd fijn."

Moonwalk

Onze presentator Daan Masset leert deze week de Moonwalk. Als danseres heeft Tinne Oltmans misschien wel tips voor hem. Tinne Oltmans: "Ik heb vier jaar lang een dansopleiding gevolgd. Ik kan tapdansen, buikdansen, balletdansen en noem zo maar op, maar de Moonwalk kan ik absoluut niet. Technisch weet ik hoe het moet, maar ik zie er telkens uit als een omgekeerde worm als ik dat probeer, dus neen, ik heb helaas geen tips voor Daan.(Lacht)" 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!