Toiletdames weer aan de slag: "Je kan nu zelfs met Bancontact betalen!"

maandag 15 juni 2020 - 18:23
Foto: Preutegeuren
Malila Zimba is toiletdame in de Polé Polé Beachclub in Oostende. Ze blikt bij 'Spits met David' terug op een succesvol, eerste weekend.

“Nu is het hier redelijk kalm", vertelt Malila. "Maar dit weekend was het verrassend druk! Aangenaam druk. Ik moest wel weer eventjes mijn draai vinden. Ik heb chance dat ik weer mag beginnen. Heel wat collega’s werken op festivals of in discotheken, die hebben nog geen werk.”

De lockdown begon met heel wat mensen die toiletpapier hamsterden. “Mijn kelder stond al helemaal vol! Ik was klaar voor het zomerseizoen aan zee! Er staan misschien wel 1000 rollen. Dus ik heb wat vrienden uit de nood kunnen helpen.”

Ik heb ook Bancontact sinds kort, maar wel pas vanaf één euro. Zo kunnen we discussies vermijden en gaan we mee met onze tijd!

Malila Zimba

"Iedereen is geduldig en houdt afstand"

“Er zijn nooit extra veiligheidsmaatregelen voor ons gecommuniceerd. We houden ons aan de algemene regels: mondmaskers, ontsmettingsalcohol, éénrichtingsverkeer. Mannen mogen maar per twee aan het urinoir staan. Ik ben gewend van de mensen op de regels te wijzen, ik doe dat altijd zo. (lacht) Maar ik heb de indruk dat de nieuwe regels stilaan ingebakken zijn, de mensen zijn het intussen gewoon. Iedereen heeft geduld en iedereen respecteert de afstand.” Heeft Malila nu meer werk? “We rekenen er een beetje op dat iedereen het toilet proper achterlaat voor de volgende gast. Wij doen telkens onze gewoonlijke ronde, we gaan niet per sé grondiger kuisen.”

Het is ook een kwestie van inventief zijn. “Ik heb onder de alcoholgeldispenser een bakje met kleingeld gezet. Zo wordt dat ontsmet met het teveel aan gel dat langs de handen loopt! Plantrekkerij! Ik heb ook Bancontact sinds kort, maar wel pas vanaf één euro. Zo kunnen we discussies vermijden en gaan we mee met onze tijd! We willen de mensen ook een veilig gevoel geven. We willen tonen dat we er mee bezig zijn.” Moeten haar klanten nu meer betalen voor een toiletbezoek? “Nee, absoluut niet!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!