Tourist LeMC & Meskerem Mees brengen 'Niemandsland'

dinsdag 27 april 2021 - 07:00
Tourist LeMC & Meskerem Mees
Radio 2
Begin april kwam Tourist LeMC met zijn vierde album en daar vinden we 'Niemandsland'. Hij zingt deze keer niet alleen. Nadat hij Meskerem Mees had horen zingen, wist Tourist LeMC onmiddellijk dat hij de stem van deze nachtegaal uit Gent op zijn plaat wou. In 'Radio 2 Bene Bene' brengen ze samen 'Niemandsland'.

Niemandsland

Tourist LeMC zingt zijn nieuwe single 'Niemandsland' in 'Radio 2 Bene Bene'. Het nummer is een duet met Meskerem Mees en ook zij staat mee op ons podium. "Het nummer gaat over het beleven van je dag en niet het ondergaan. Je moet bewust leven in het nu en het beste van je dag maken. De laatste tijd zat iedereen wel een beetje in een grijze zone waarin je alles moet ondergaan. Ik hoorde Meskerem Mees op de radio en ik wist meteen dat ik met haar wou samenwerken. Het klikt tussen ons en ook de stemmen klinken goed samen. In het begin wisten we nog niet goed wat het resultaat ging zijn, maar we zijn er heel blij mee. Het is leuk dat de radio's er nog zijn want dan kunnen wij ook nog eens in actie schieten en live spelen."

Veel mensen hebben nog steeds een verkeerd en eenvoudig beeld van artiesten uit de hiphop. 

Tourist LeMC

Verkeerd beeld 

Volgens de collega's van 'Liefde voor muziek' is Tourist LeMC heel anders dan ze gedacht hadden, maar voor Meskerem Mees is hij gewoon een toffe peer. "Ik vraag me nu wel af wat voor beeld ze eerst van me hadden dan. (Lacht) Ik denk dat dat misschien wel komt omdat ik uit de hiphop kom en mensen hebben daar vaak nog een eenvoudig en verkeerd beeld van. Misschien hadden ze iemand verwacht die veel stoerder was. Ik ga het hen wel vragen. Aan mijn muziek hoor je wel gewoon wie ik ben en dat verwacht ik ook van andere artiesten. Ik hoorde de liedjes van Meskerem Mees en die zijn krachtig in alle eenvoud en dat is ook hoe ze zelf is."

Meskerem Mees in het Nederlands

We horen Meskerem Mees ook eens zingen in het Nederlands en dat is verrassend. "Dat was ook wel even aanpassen voor mij. Ik heb zelfs al van mensen gehoord dat ze me niet herkennen. Ik ben niet afkomstig van Antwerpen zoals Tourist LeMC, dus ik moest me wel even aanpassen aan het dialect en proberen niet te hard in het Algemeen Nederlands te zingen. De eerste keer dat ik het nummer zong, vond Tourist LeMC dat het te 'Hollands' klonk. (Lacht) Hij wou liever geen standaard Nederlands, maar eerder een paar dialectklanken."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!