Uniek duet met Björn en Günther

donderdag 17 januari 2019 - 11:17
Björn Soenens en Günther Neefs
Björn Soenens en Günther Neefs hebben samen het liedje 'What a wonderful world' opgenomen.

Björn Soenens, Amerikacorrespondent voor de VRT en Günther Neefs ontmoetten elkaar in de zomer van 2018 in Chicago. Günther en Guy De Pré waren in de stad van Obama naar aanleiding van het project "Roots 66".
Omdat Björn al eerder bewezen had dat hij niet vies is van een liedje, werd voor de gelegenheid een duetje gezongen. Tijdens een boottochtje zongen ze "What A Wonderful World" van Louis Armstrong.

Het klikte toen zo goed dat we zeiden: "Dat moeten we nog eens doen." 

Günther Neefs

Lee Marvin

Björn en Günther bleven contact houden. Toen Soenens met oudjaar terug in het land was, ging hij samen met Günther richting studio. Voor de opname van "Wandrin' star", een cover van Lee Marvin. Volgens de producer is het nummer hem echt op het lijf geschreven. "Toen ik het nummer beluisterde, was ik meteen verkocht en toen ik het zong, merkte in dat het perfect bij me past.", zegt Björn. In februari ligt het liedje in de winkel. Er volgt ook nog een videoclip.

Bas en trema

Niet alleen een lage stem hebben de beide heren gemeen. Ook een trema in hun voornaam is een gemeenschappelijk element. Dat moet wel goed komen. En volgens Günther lijkt de stem van Björn heel erg op die van zijn vader Louis Neefs. "En het toeval wil dat op de begrafenis van mijn vader ook een nummer van Louis Neefs werd gespeeld, 'Vaarwel'.", voegt Björn er nog aan toe.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!