Vengaboys weer op 1 in Oostenrijk

woensdag 22 mei 2019 - 13:57
Vengaboys
De Nederlandse groep Vengaboys scoort in Oostenrijk opnieuw met "We're going to Ibiza".

Oostenrijk stond deze week even stil na een politiek schandaal. Heinz-Christian Strache, vicekanselier en voorzitter van de regeringspartij FPÖ, nam ontslag na ongelukkige uitspraken in een uitgelekte video uit 2017.
Daarin is te zien hoe Strache een Russische vrouw ontmoet in Ibiza. Hij zou de vrouw, een zo gezegde nicht van een Russische oligarch, bouwcontracten hebben aangeboden in ruil voor het opkopen van de Oostenrijkse krant "Kronen Zeitung". Zodat die positiever zou gaan schrijven over de extreemrechtse FPÖ.

Vengaboys

Het gevolg van dit schandaal is dat in Oostenrijk het liedje "We're going to Ibiza" van Vengaboys razend populair is. Het staat zelfs op 1 in de iTunes-hitlijst.
"We're going to Ibiza" is een hit uit 1999. Het liedje is een bewerking van het nummer "Barbados" van Typically Tropical.
Vengaboys is een Nederlandse groep die eind jaren 90 de ene na de andere hit scoorde in Europa. De grootste hits zijn "We like to party!", "Boom, Boom, Boom, Boom!!" en "We're going to Ibiza!"

Optredens

Het gevolg van deze Ibizagate is dat er heel veel belangstelling is voor de optredens van de Vengaboys. Tickets zijn gegeerd in Oostenrijk, Duitsland en Ibiza.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!