Video: 4 Belgische tieners maken a capella liedje 'Wil jij mijn coronamaat zijn?'

maandag 16 maart 2020 - 10:23
Hannessens
Hannessens
De Hannessings bestaat uit 4 kinderen uit het muzikale gezin Hannes uit Olen. Aangezien de coronacrisis ook hen raakt, maakten ze het liedje 'Coronamaat'.

Coronamaat

Neel, Freek, Sterre en Fee zijn 4 tieners uit het muzikale gezin Hannes en ze vormen het kwartet Hannessings. Geregeld zingen ze liedjes over wat hen bezig houdt en laat het nu in deze periode het coronavirus zijn.
Ze staken de koppen bij elkaar en maakten het liedje 'Coronamaat'. In het nummer vinden ze het coronavirus maar niets, maar ze staan voor anderen paraat om te helpen als een coronamaat.
De boodschap is: "Ook al mogen we niet buiten, ook al valt onze sneeuwvakantie in het water, iedereen zit in hetzelfde schuitje. Dus we maken er het beste van met een coronamaat aan onze zijde."

Warmste Week-lied

De melodie kan jou vertrouwd in de oren klinken. Ze maakten voor 'Coronamaat' een nieuwe tekst op 'One call away' van Charlie Puth, wat in 2016 het Warmste week-lied van Studio Brussel was. 
De Hannessings mochten toen met hun versie De Warmste Week afsluiten.

Hannessens

Koningin Mathilde

Hun muzikale bijdrage aan De Warmste Week werd ook door de koninklijke familie opgemerkt. In mei 2019 werden ze in het Paleis verwacht naar aanleiding van de Koningin Mathilde-prijs, die uitgereikt werd aan organisaties of verenigingen die zich inzetten voor de medemens.
De Hannessings zongen er voor Koningin Mathilde het liedje 'Allemaal' van Wim Soutaer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!