Video: Abdou en Gewoon Tom zingen 'Geachte ik' in 'Radio 2 Bene Bene'

dinsdag 23 februari 2021 - 07:00
Abdou feat. Gewoon Tom
Radio 2
Abdou stond eerder al in het Sportpaleis als voorprogramma van Beyoncé. Vandaag zingen hij en Gewoon Tom in 'Radio 2 Bene Bene' hun jongste single 'Geachte ik', een nummer over zelfreflectie.

Geachte ik

Abdou: "Het is een nummer over zelfreflectie en is al een hele tijd geleden geschreven door Gewoon Tom. Het zijn rare tijden en je denkt vaak aan welke perspectieven er zijn. Ik vond dat het tijd was om 'Geachte ik' terug naar boven te halen en heb Tom toen gevraagd of ik dat van mij mocht maken. We hebben het nummer dan herwerkt naar een volledig nieuwe versie."

Gewoon Tom

Gewoon Tom: "Het is al 8 jaar geleden dat ik voor het laatst heb opgetreden, dus het is toch wel spannend nu. We kwamen net tot de conclusie dat we al 16 jaar bevriend zijn en hebben in een heel ver verleden al eens samen in een groep gezeten 'Young G's'. Dat waren onze eerste stappen in de muziek. Hier zijn we nu, 16 jaar later, met een nieuw nummer."

X Factor

Abdou deed in 2008 mee aan X Factor en dat heeft zeker ook een aantal deuren geopend. Abdou: "Het was echt een achtbaan van emoties en we hadden ook niet echt gepland om zo ver te komen. Ik weet nog dat we toen zeiden dat we al heel blij zouden zijn met een plaats in de eerste liveshow. In de halve finale eindigen was echt waanzin."

Lester & Abdou

Abdou: "Na X Factor hadden we met Lester & Abdou wel 2 hitjes, maar op een bepaald moment stopte dat gewoon. De vonk was er niet meer. Nadien had ik niet echt de ambitie om zelf op te treden. Ik wou gewoon graag nummers schrijven. Sinds anderhalf jaar heb ik toch terug zin om op een podium te staan. Ik denk niet dat het uitmaakt dat mijn naam Abdou is en niet gewoon Tom. Volgens mij heeft het alles te maken met de juiste song op het juiste moment en met de juiste mensen."

We hebben haar toch 6 seconden kunnen spreken.

Abdou

Beyoncé

Abdou: "In 2009 kreeg we met Lester & Abdou de kans om het voorprogramma van Beyoncé te spelen in het Sportpaleis. We hebben haar toch 6 seconden kunnen spreken (lacht). Beyoncé was eigenlijk super vriendelijk en ze wist zelfs wie we waren. Toen we opkwamen had ik echt enorm veel stress, maar het was zeker een unieke ervaring."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!