Video: Chapter Two zingt 'Smile'

dinsdag 8 juni 2021 - 07:00
Chapter Two
Radio 2
Chapter Two trakteert jou met 'Smile' op een zomers feelgoodliedje. Wedden dat het je meteen doet dansen?

Blijven doorgaan

Gregory Van Holderbeke en Lennert Haenen van Chapter Two hebben tijdens de coronaperiode niet stil gezeten. Er is aan de conditie gewerkt en er zijn nieuwe liedjes geschreven, waaronder de jongste single 'Smile'. "Het liedje gaat over wat je ook meemaakt of wat mensen jou vertellen, blijf doorgaan. Geloof in jezelf en blijf vooral lachen. Trek je vooral niet aan wat de anderen over jou zeggen of denken. Volg jouw eigen gevoel en doe waar je zelf gelukkig van wordt. Dan komt alles in orde. Als je jezelf wat kent, weet je wat je kan."

Een noodzakelijke krachtterm

In de tekst zit er ook die ene krachtterm "Hey, motherfuckers", die belangrijk is voor het liedje. "We zijn heel eerlijk in wat we doen en dat willen we ook duidelijk maken in onze liedjes. Het zou niet eerlijk zijn, mochten we die krachtterm weggelaten hebben. We menen dat oprecht en we hopen dat de mensen die het moeten gehoord hebben, het ook gehoord hebben."

Cheerleaders

De videoclip zou als lied perfect passen bij elke Amerikaanse highschool. Het zou het lijflied van de jeugd van vandaag kunnen zijn. Voor de clip heeft Chapter Two wel geen beroep gedaan op een uitgebreide choreografie met cheerleaders. "We waren aan het wachten voor het voorstel, Vanessa. Maar als we ooit nog eens audities voor een clip doen, ben jij vrijgesteld. (lacht) We zijn heel spontaan en zonder script aan de opnames begonnen. We zagen toen wel waar we uitkwamen, met 'Smile' als resultaat." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!