Video: Filip D'haeze zingt 'Ik wil van jou zijn' in 'Radio 2 Bene Bene'

woensdag 17 februari 2021 - 07:00
Filip D'haeze
Radio 2
Filip D'haeze laat voor één keer zijn danseressen van SWOOP thuis en brengt 'Ik wil van jou zijn' in 'Radio 2 Bene Bene'. Hij draagt deze cover van 'Angels' van Robbie Williams op aan zijn dochters.

Filip D'haeze, het gezicht van SWOOP, mist de optredens en zijn fans. Filip D'haeze: "Er zijn al een jaar geen concerten meer en voor sommige fans is dat echt een uitlaatklep. Wekelijks staan ze voor het podium. Ik hoop hen allemaal snel terug te zien."

Angels

Filip D'haeze: "Na SWOOP heb ik 3 jaar geleden beslist om solowerk te doen dat net wat anders was. Die cover van 'Angels' zat al langer in mijn repertoire, maar dan in het Engels. Een aantal collega's vroegen mij waarom ik dat niet in het Nederlands zong. Dat heb ik toen gedaan en 2 jaar geleden op het kerstalbum geplaatst. Zodoende zing ik dat al een tijdje in het Nederlands."

 

Van 170 optredens per jaar naar geen concerten was niet gewoon een uppercut, maar meteen een knock-out.

Filip D'haeze

30 jaar carrière

Dit jaar staat Filip D'haeze 30 jaar op de planken. Filip D'haeze: "Het is eigenlijk allemaal begonnen in 1991 met mijn eerste project 'Phil Dean'. Dan heb ik vier jaar gedanst bij Paul Severs. Daarna kwam En Zo, de boysband, en nu is er al 20 jaar SWOOP, de partyband. Na de periode van En Zo ben ik meteen met iets nieuw begonnen en dat was SWOOP. We hebben heel hard moeten vechten voor ons plekje, maar op het gebied van optredens hebben we altijd heel veel werk gehad. We moeten het echt hebben van optredens. Van 170 optredens per jaar naar geen concerten was niet gewoon een uppercut, maar meteen een knock-out." 

Toekomstplannen

Filip D'haeze: "Vorig weekend heb ik voor het eerst een livestream gedaan, want dat is nu ook zeer populair. Op zaterdag 3 april komt er nog een livestream naar aanleiding van mijn verjaardag. Ik word dan 48. Eind dit jaar, misschien na de zomer, wil ik toch nog een concert doen. Dit zou dan een combinatie zijn van mijn soloproject en mijn nieuw project 'Bubbles Up'."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!