Video: Kids With Buns zingen '1712' en 'Bad grades' in 'Radio 2 Bene Bene'

woensdag 20 januari 2021 - 07:00
Kids With Buns
Radio 2
Kids With Buns zijn Amber Piddington en Marie Van Uytvanck. Ze zijn 1 van de 9 finalisten van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. In Radio 2 Bene Bene zongen ze de liedjes '1712' en 'Bad grades'. We zijn fan.

Meteen de zaal stil gekregen

Kids With Buns is een duo met Amber Piddington en Marie Van Uytvanck. Amber studeert rechten en Marie volgt een stage om podcasts te maken. Daarnaast zijn ze vooral muzikanten, die het willen waar maken. Kids With Buns werd in september 2019 boven de doopvont gehouden.
Amber Piddington: "Ik heb mij bij Marie spontaan aangeboden om gitaar te spelen voor de wedstrijd 'Soundtrack', waar zij zich had voor ingeschreven. We hadden nog nooit op een podium gestaan. We mochten als allerlaatste kandidaten spelen en zagen eerst al die artiesten waar we naar opkeken. Er was wel wat stress." (lacht) Marie Van Uytvanck: "De reacties waren positief en het applaus was zeer mooi. We vonden het straf dat we bij ons eerste optreden al de zaal stil gekregen hadden. Dat gevoel wou ik toen vaker hebben. Dat optreden beviel ons zo dat we niet meer gestopt zijn met musiceren."

De Nieuwe Lichting

Op 28 januari weten we wie 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel zal winnen. Kids With Buns is één van de 9 finalisten. Marie Van Uytvanck: "Ik wou daar al lang aan mee doen, maar daarvoor moet je een nummer inzenden dat goed opgenomen is. Nu we een deftige opname hadden, hebben we de koe bij de horens gevat. Ik weet nog dat Amber het goed vond, maar dat er 1 probleem was. Namelijk dat ze in januari examens had. We dachten ook wel dat de kans voor een selectie heel klein zou zijn. Het is ons toch gelukt."

De hulplijn 1712

Amber Piddington: "Het liedje '1712' gaat niet over een jaartal, maar wel over de hulplijn tegen geweld, misbruik en kindermishandeling. Ik zag mijn omgeving veel mensen, die geïntimideerd werden en waarbij het probleem onder de mat geschoven werd. Het was wel niet eenvoudig om een titel voor een liedje te vinden." Marie Van Uytvanck: "We vroegen ons af of er voor deze problematiek een hulplijn bestond en zo zijn we bij '1712' terecht gekomen. We hadden eerlijk gezegd van dit nummer nog nooit gehoord."

Bad grades

Met het liedje 'Bad grades' haalden Marie en Amber de finale van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. Marie Van Uytvanck: "Het liedje 'Bad grades' gaat vooral over het gevoel om niet begrepen te worden en daar niet uit geraken. En ook niemand vinden die het begrijpt., waardoor je je slecht in je vel voelt, slecht presteert, omdat je jezelf niet meer bent. Het is niet leuk wanneer mensen alleen kijken naar jouw prestatie en zich niet afvragen waarom je slecht presteert en je anders gedraagt."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!