Video: Lenny en De Wespen zingen 'Pleisterplaat' in 'Radio 2 Bene Bene'

dinsdag 19 januari 2021 - 07:00
Lenny & De Wespen
Radio 2
2019 was voor Lennaert Maes een heel moeilijk jaar. Zijn ervaringen heeft hij vorig jaar vertaald naar muziek. Het resultaat was een gloednieuw en zeer persoonlijk album 'Pleisterplaat' van Lenny & De Wespen. Lennaert zong het titelliedje in Radio 2 Bene Bene.

2 maal op een muur gebotst

Lennaert Maes: "De coronaperiode is geen leuke tijd geweest, maar voor mij was 2019 een zwaarder jaar dan 2020. 2 jaar geleden ben ik 2 maal op een muur en op mijn limieten gebotst. Ik ben er stevig onder door gegaan. Ik zat echt niet goed in mijn vel. In 2020 had ik net mijn agenda beter geordend en niet teveel opdrachten aangenomen. Ik was voorbereid op een rustig 2020, maar dat het zo kalm zou zijn, had ik niet verwacht." (lacht) Ondertussen heeft Lennaert Maes een heel persoonlijke album 'Pleisterplaat' gemaakt. "Ik heb het gevoel dat ik hier heel eerlijk geweest ben. Ik laat met dit album meer in mijn kaarten kijken. Deze plaat is het resultaat van een verwerking van een moeilijke periode in 2019. Ik vind het goed dat ik daarmee in het reine kan komen, want toen ik zo diep zat, kon ik daar niet over praten. Ik schaamde mij daarover. Op de nieuwe plaat staat het liedje 'Ik kan niet meer', waar ik heel eerlijk vertel hoe ik mij voelde en schaamde. Het is mij pas gelukt om het liedje een jaar na datum te schrijven. Als je diep zit, zijn de batterijen leeg."

Een dokter die liedjes voorschrijft

Het titelliedje 'Pleisterplaat' is het favoriete nummer van Lennaert Maes. "Dit liedje heb ik eind 2019 geschreven toen ik mij beter begon te voelen. Dat was een eerste verwerking voor mij. Ik nam mijn gitaar terug vast en merkte dat muziek mijn redding was. Ik kreeg daar heel veel voldoening van. In het liedje gaat iemand naar een dokter, die geen medicijnen maar wel liedjes voorschrijft en daarmee wordt die persoon beter. Dat gevoel had ik ook."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!