Video: Marco Z en Elke Smeets zingen 'Eventually you'll get there'

donderdag 10 juni 2021 - 07:00
Marco Z & Elke Smeets
Radio 2
Marco Z heeft zijn derde album 'Lost connections' uitgebracht. Een album met een heel ander geluid, na een relatief stille periode van liefst 6 jaar.

I'm a bird

In 2009 zorgde Marco Z met 'I'm a bird' voor de leukste single van het jaar. Is hij het beu dat hij telkens moet horen dat hij de zanger is van 'I'm a bird'? " Ik ben het helemaal niet beu. Ik ben het wel beu dat ze mij telkens de vraag stellen of ik het beu ben. Grapje! (lacht)
Het is een onwaarschijnlijk verhaal dat het liedje plots uit het niets een mega-hit werd. Ik weet niet of het een vloek of een zege was om zo'n hit aan het begin van jouw carrière te hebben. Na 'I'm a bird' heb ik 4 jaar voltijds muziek kunnen spelen. Wat altijd een droom was.
Het nadeel was dat de mensen denken dat je alleen maar dat ene lied bent. Ik hou van heel veel muziek. Ik heb in verschillende groepen gespeeld. Dat ging van indierock tot sixtiesmuziek tot Motown en coutrymuziek."

2 maal vader

Na zes jaar komt Marco Z met een nieuw album 'Lost connections' op de markt. Is hij zo'n perfectionist of is hij gewoon lui? "De waarheid ligt ergens in het midden. (lacht) Ik heb veel liedjes geschreven, maar ik ben ook 2 maal vader geworden. Dat neemt ook wat tijd in beslag. (lacht)"

Elke Smeets

Elke Smeets is net zoals Marco Z eveneens uit Hasselt en zingt mee op 'Eventually you'll get there'. "Ik zing al van jongs af aan. Muziek is altijd mijn eerste liefde geweest, zelfs toen ik psychologie studeerde en doctoreerde. Dat komt misschien goed van pas nu het album 'Lost connections' heet. (lacht) We hebben allemaal verbondenheid nodig en we willen ons goed voelen. Het liedje gaat ook over hoe perfectionisme ons kan tegen houden om gewoon ons ding te doen. Het gaat over de kracht van kwetsbaarheid en minder de stem geven aan perfectionisme."

Levensadvies van een Hasselaar

'Eventually you'll get there' heeft een mooie tekst. Het klinkt alsof het ooit wel goed komt, zelfs al is de weg nog lang of moeilijk. Volgens Marco Z kan je het allemaal wat eenvoudiger maken, dan lukt het wel. "Voilà, dat is levensadvies van een Hasselaar. (lacht) Als je de biografieën van heel wat muzikanten leest, dan merk je dat ze allemaal een andere beeld hadden dan die waar ze ooit zouden belanden. Het gaat over om jouw doelen en plannen bij te stellen om te surfen op de golf die eraan komt. Het gaat over de skills die je nodig hebt om met het leven om te gaan. Dat is belangrijker dan de eigenlijke bestemming, die je vooropgesteld had."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!