Video: Stan Van Samang zingt 'Snow' in 'Radio 2 Bene Bene'

dinsdag 16 februari 2021 - 07:00
Stan Van Samang
Radio 2
'Feel the power' is de titel van het nieuwe album van Stan Van Samang. Als hij zijn stem open zet om 'Snow' te zingen, voelen ze de kracht 2 huizenblokken verder.

Een album en een mediastorm

Stan Van Samang kwam op 12 februari met een nieuw album 'Feel The Power'. Voor 'Radio 2 Bene Bene' bracht hij de single 'Snow'. Stan Van Samang: "Ik heb hard aan het nieuwe album gewerkt, maar het was niet evident. Mijn producer zat in Nederland en mocht door de maatregelen de grens niet over. Een plaat maken via videogesprekken, terwijl ik thuis aan mijn computer zat, is niet zo vanzelfsprekend. Terwijl we aan het opnemen waren, was er ook de hele mediastorm van een tijdje geleden en die hakte er ook serieus in."

Is het wel zo slim om nu in deze coronatijden een plaat uit te brengen? 
Stan Van Samang: "Het kost allemaal veel geld en dat moet je ook terug verdienen door je albums te verkopen. Mijn plaat was af, dus waarom zou ik ze niet uitbrengen? Je wil dat vooral graag delen."

Loslaten is een kunst.

Stan Van Samang

'The Art Of Letting Go'

Op het nieuwe album 'Feel The Power' staat het mooie liedje 'The Art Of Letting Go'. Stan Van Samang: "Ik zat bij Kris Wauters in de living liedjes te schrijven en we vroegen ons af waarover we het gingen hebben. 
Iemand zei me ooit dat het ergens jammer was dat ik niet dood ben, want dat had makkelijker geweest dan mij los te laten. Kris en ik vonden dat allebei heel mooi. Dat was het zaadje dat gepland werd. 'The Art Of Letting Go' gaat over omgaan met verlies. Rouwen om iemand die sterft is makkelijker dan iemand loslaten. Loslaten is een kunst."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!