Video: Yves Segers zingt 'Draadjes' in 'Radio 2 Bene Bene'

donderdag 18 februari 2021 - 07:00
Yves Segers
Radio 2
Danny, de broer van Marc en Jan Deblieck uit Pittem, werd onlangs geconfronteerd met de symptomen van jongdementie. Yves Segers schreef het liedje 'Draadjes' om de familie, het verzorgend personeel en alle mensen die met deze ziekte te maken hebben te ondersteunen.

Jongdementie 

Voor De Warmste Week schreef Yves Segers de nieuwe single 'Draadjes'. Hij zong het nummer om de familie, het verzorgend personeel en alle mensen die met deze ziekte te maken hebben te ondersteunen. Yves Segers: "Ik heb eigenlijk geen ervaring met jongdementie in mijn omgeving. Via de moeder van Kathleen Aerts van K3 heb ik het leren kennen. Mensen kennen natuurlijk dementie, maar dat is nog wel iets anders dan jongdementie. Dat is nog eens zo hard denk ik."

 

Ik wil me af en toe ook eens anders profileren en tonen dat ik meer ben dan alleen 'Waar is mijn vleeskroket?'.

Yves Segers

Meer dan ambiance 

'Draadjes' is iets totaal anders dan wat we gewoon zijn van Yves Segers. Yves Segers: "Ik wil me af en toe ook eens anders profileren en tonen dat ik meer ben dan alleen 'Waar is mijn vleeskroket?'. Concertorganisatoren boekten mij tot nu toe enkel voor de ambiancenummers, maar in de toekomst wil ik dat wel uitbreiden. Organisatoren kunnen me dan ook vragen voor mijn zachtere kant. We gaan de vleugels een beetje openspreiden."

Carnaval Halle

Producer Freddy Danau componeerde het nummer 'Draadjes' en is een goede vriend van Yves Segers. Freddy Danau: "37 jaar geleden deed Yves mee aan Carnaval Halle als miniprins. Daar was een liedje voor nodig. Ik schreef voor hem toen 'Pukkelneus'.  Yves Segers: "In 1984 werd ik miniprins van België, maar dat was ook niet zo moeilijk. Ik was de enige kandidaat. (lacht) Niemand durfde het tegen mij op te nemen omdat ik altijd zo'n uitgebreide show had. Ze kenden mijn reputatie als miniprins van Halle al."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!