Vier Valentijn met OMD

maandag 11 maart 2019 - 11:56
Orchestral Manoeuvres in the dark
Orchestral Manoeuvres In The Dark heeft een feestje te vieren en komt daarvoor naar Brussel. 

Op vrijdag 14 februari 2020 geeft de groep OMD een concert n de Ancienne Belgique in Brussel voor de viering van zijn 40ste verjaardag. Het optreden kadert in een nieuwe wereldtournee. De tour begint in oktober in Lissabon.
Later op het jaar zal de verzamelaar "Souvenir" in de winkel liggen. Met daarop alle singles.

Enola Gay

In 1978 begonnen Andy McCluskey en Paul Humphreys met een groepje dat niet onopgemerkt voorbij ging. Met OMD of Orchestral Manoeuvres In The Dark worden ze de pioniers van de elektronische muziek genoemd. Ze lieten zich inspireren door onder meer Kraftwerk.
Hun eerste hit was "Electricity", gevolgd door de klassieker "Enola Gay", een liedje over de Amerikaanse bommenwerper die de atoombom op Hiroshima dropte. Paul en Andy waren toen zot van vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. "Enola Gay" was voor hen het bekendste exemplaar.
Daarna volgden de hits "Maid of Orleans", "Locomotion", "So in love", "Souvenir" en "Talking loud and clear".
Ze verkochten meer dan 25 miljoen singles en 15 miljoen albums.

Amerika

Als onderdeel van zijn wereldtournee zal OMD deze zomer ook in Amerika toeren. Daarbij krijgen ze het gezelschap van The B-52’s en Tom Tom Club

Groepsnaam

Zanger Andy McCluskey had voor de groepsnaam op de muur van zijn slaapkamer een aantal ideeën, afkomstig uit liedjesteksten, geschreven. Het werd Orchestral Manoeuvres in the Dark, want ze wilden absoluut niet klinken als een punkband.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!