Vlamingen houden van mosselen maar weten er weinig over

woensdag 7 juli 2021 - 13:10
We hadden al een flauw vermoeden, maar nu zijn er cijfers om het te staven: Belgen zijn echte mosseleters. Het is zelfs het favoriete zomergerecht van een meerderheid van onze landgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van iVOX in opdracht van Aldi België naar aanleiding van de start van het mosselseizoen.

3 op de 4 deelnemers aan het onderzoek is fan van mosselen en meer dan 80% eet ze liefst samen met een andere Belgische specialiteit: frietjes. 

Regionale verschillen

Opvallend: Vlamingen en Walen kiezen andere bereidingen voor hun mosselen. Vlamingen gaan vaak voor mosselen natuur, terwijl Walen wat bourgondischer lijken aangelegd, met een voorkeur voor mosselen in witte wijn- of roomsaus. 

Gebrekkige mosselkennis

Maar hoe graag we ze ook eten, onze kennis over mosselen laat te wensen over.  Want wat is nu het grootste type mossel? Daar blijft een antwoord meestal achterwege. ‘Goudmerk’, ‘Jumbo’ of ‘Super’: voor de Belg zijn de termen eerder vaag.

Slechts 1 op de 10 weet dat Goudmerk het grootste type mosselen is. Meer dan een derde van de Belgen zegt de Jumbo mosselen te verkiezen, er verkeerdelijk van uitgaand dat dat de grootste exemplaren zijn.

Mosselkalibers van klein naar groot! 

Extra -> Super -> Imperial -> Jumbo -> Goudmerk

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!