Volg gratis online muziekles vanuit de huiskamer van Brian May en Taylor Hawkins

donderdag 2 april 2020 - 15:32
Taylor Hawkins & Brian May
Getty Images
Het is afgelopen met de muziekschool. Voortaan kan je een spoedcursus drummen of gitaar spelen krijgen van de gerenommeerde muzikanten Brian May en Taylor Hawkins.

Gratis muziekles

Heb je altijd al gedroomd om op een juiste manier 'Bohemian rhapsody' van Queen op jouw gitaar te spelen? Of krijg je het ritme van 'The pretender' van de Foo Fighters maar niet onder de knie met jouw drumstokken? De oplossing ligt binnen handbereik. Vanaf nu geven Brian May, gitarist van Queen, en Taylor Hawkins, drummer van de Foo Fighters, gratis online muziekles. Deze mannen zitten, net zoals jij, ook maar thuis met hun vingers te draaien in deze coronatijden.

 

Potten en pannen

In de reeks MicroConcerto geeft Brian May dagelijks gitaarlessen. Het studiemateriaal zijn de liedjes van Queen. Je leert er op een rustige manier de juiste akkoorden van 'Bohemian rhapsody' of 'I want to beak free'. Iets heviger gaat het er aan toe in de living van Taylor Hawkins. Hij heeft voor zijn fans instructievideo's gemaakt, waarin hij een masterclass 'Hoe leer ik drummen?' geeft. Mocht je nog geen drumstel hebben, volgens Hawkins lukt het ook met potten en pannen. Wel eerst even de buren en je moeder of vrouw verwittigen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!