Vrolijke vrienden in Europa

dinsdag 21 mei 2019 - 06:14
The European Union songbook
In het eerste Europese Liedjesboek verschijnen er 6 bekende Belgische liedjes.

Binnenkort zingt heel Europa de liedjes van Jacques Brel, Noordkaap, Soeur Sourire en Nonkel Bob. 6 Belgische klassiekers werden gekozen voor het eerste "The European Union songbook".
Dit liedjesboek werd samengesteld door Europeanen uit 27 landen. Via een stemming gaven 6.000 Belgen hun voorkeur in 6 categorieën.

Bob

Jacques Brel valt 3 keer in de prijzen. Met "Ne me quitte pas" als nationale liefdeslied. "Mijn vlakke land" als lied voor de categorie "Natuur en de seizoenen" en "Bruxelles" als volkslied.
"Ik hou van U" van Noordkaap staat op 1 in de categorie "Vrijheid en vrede". In de categorie "Geloof" scoort het liedje "Dominique" van Soeur Sourire. Voor het "Belgisch kinderlied" zal Europa kennis maken met het liedje "Vrolijke vrienden" van Bob Davidse of Nonkel Bob.

The Beatles

In het Verenigd Koninkrijk worden 3 liedjes van leden van The Beatles bekroond. “All you need is love” en "Here comes the sun” van The Fab Four en “Imagine” van John Lennon.
In Nederland vallen de liedjes op van Claudia Breij ("Mag ik dan bij jou") en Guus Meeuwis ("Brabant").

Vertalingen

In "The European Union songbook" komen er 162 liedjes. Deze worden ook vertaald in het Engels. En in de 24 officiële talen van de Europese Unie.
Het is de bedoeling dat er binnen 4 jaar een nieuwe uitgave van dit liedjesboek in de winkel ligt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!