"Waarom mogen Russen maar per drie in de auto? Anders heb je vier-russen!" Mag je wel lachen met corona?

maandag 23 maart 2020 - 16:07
Getty Images
Helpt humor in tijden van Corona? En als je met iets lacht, wat kan en wat kan niet?

Bas Birker, huis comedian van de Weekwatchers vindt dat er veel kan, maar niet alles. "Ik heb er al zoveel grappen gezien, vijftien keer dezelfde. We zitten ons nu eenmaal te vervelen en we moeten onze slechte moppen kunnen verdelen..." 

Er is een grens

"Ik heb een grens. Je blijft als comedian weg van de ziekte zelf, van de ellendige gevallen en al die overlijdens. Maar randgevallen, containers om de grens af te sluiten, kan wel. Ik vroeg me trouwens af of ze dat nu met containers doen omdat de containerparken in Vlaanderen gesloten zijn... In Hoogstraten loop je trouwens gewoon om de containers heen. Vandaag heb ik ook op Twitter gevraagd of er ook geluidsdichte mondkapjes bestaan, want ik ken mensen die ik niet wil horen..."

Boze reacties

"Boze reacties. Ach die krijg je op alles! Als ik schreef op Twitter hoe mijn dag was: "'Vandaag drie iPhone batterijen'. Reageerde daar toch meteen iemand op: 'Jij moet niet klagen, jij moet alleen telefoon opladen, er zijn mensen die ziek zijn'. Tja. Er is geen energiecrisis hé! Maar mensen reageren tegenwoordig op alles!"

Flauwe grappen

"Er zijn natuurlijk heel veel flauwe grappen. Al die mopjes over vier Russen bijvoorbeeld. Of over flesjes bier...  Maar wij als comedians nemen onze verantwoordelijkheid en zullen goede grappen blijven verzinnen!" besluit Bas al lachend. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!