Wanne Synnave (MNM) schrijft musical over pleegzorg: "Zo veel respect voor pleegouders"

zaterdag 7 maart 2020 - 08:00
Foto: The Singing Factory
Gelukkig is Wanne Synnave, sidekick van Peter Van de Veire op MNM, het gewoon om vroeg op te staan. Kim Debrie belt 'm zaterdagochtend vroeg uit bed!

Maar niet zonder reden. "June Foster, m'n derde musical die ik schreef, gaat dit weekend in première." June, een 16-jarig meisje, komt samen met haar broers Noah en Alex terecht in een nieuw pleeggezin. Ze moet leren omgaan met haar nieuwe omgeving, de eerste liefdesproblemen van haar broer en haar nieuwe vrienden.

"Gisteren was er al de avant-première. Het was fantastisch! Zo veel ontlading! Heel de zaal zat vol met pleeggezinnen, want de voorstelling gaat ook over pleegzorg. Het was spannend om het te spelen voor het publiek waar het eigenlijk over gaat. Maar de reacties waren heel goed. Het stuk wordt gespeeld door 30 jonge gasten. Die doen dat met heel hun hart en ziel. En ze doen het goed! Dansen, zingen én acteren. Dat is zo mooi om te zien. Zeker wanneer de zaal er dan helemaal in meegaat. Ja, dat pakt je dan."

Zo veel ontlading! Huilen en alles erop en eraan!

Wanne Synnave

"Ik vind het zo schrijnend dat er zo veel kinderen in de Belgische pleegzorg zitten. In Vlaanderen alleen al 7.000 kinderen. Ik ken ook best wel wat mensen die pleegkinderen hebben. Dat zijn allemaal zo'n vriendelijke mensen en zulke mooie verhalen. Daarom wou ik daar echt iets over vertellen." Zou hij zelf pleegouder willen worden? "Ik denk het wel. Als ik ooit aan kinderen wil beginnen, dan is dat zeker een optie die ik ga bekijken. Ik heb zo veel respect voor ouders die pleegkinderen in huis nemen. Je stelt je huis open voor iemand die je niet kent en je steekt daar zo veel tijd in. Gigantisch veel respect."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!