Ward Verrijcken over 'All of Us': "Ik ondervind aan den lijve waar dit over gaat. Het is hard en tegelijk troostend"

woensdag 8 januari 2020 - 17:21
Ward Verrijcken
Zoals elke week komt FilmWard - alias Ward Verrijcken - langs bij David Van Ooteghem om te vertellen over de nieuwe films in onze zalen. Deze week een Vlaamse prent: 'All of Us', een film die voor Ward zelf akelig dicht in de buurt van zijn huidige leefwereld komt.

Waar gaat de film over? 

'All of us' van regisseur Willem Wallyn is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville), die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten (Joke Devynck, Jan Hammenecker, Bruno Vanden Broecke), geleid door therapeute Els (Barbara Sarafian) die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar ze heeft een plan. Samen met de andere leden van de praatgroep begint ze haar toekomstplannen en die van haar medepatiënten vorm te geven.

De film was naast hard en confronterend ook best wel troostend. En daarom ook op dit moment van mijn leven een cadeau.

"Het is geen evidente film. Je weet bij het begin van de film dat de personages allemaal sterven want het einde komt onvermijdelijk heel dichtbij. Heel erg mooi, heel erg eerlijk verteld ook en daardoor ook heel hard. Het komt echt wel binnen."

Eerlijk verteld 

De stap zetten om de film te bekijken was voor Ward Verrijcken zelf niet makkelijk. "Ik heb het verschillende keren uitgesteld omdat mijn papa nu ook net met die vreselijke ziekte wordt geconfronteerd. Maar net omdat het zo eerlijk is verteld én zo mooi is vertolkt, vind ik het ook een cadeau. Omdat ik aan den lijve ondervind waar dit over gaat. De film was naast hard en confronterend ook best wel troostend. En daarom ook op dit moment van mijn leven een cadeau." 

"Ik vind 'All of Us' een aanrader. Ik snap helemaal niet dat de film in sommige media zo'n slechte kritieken krijgt. Objectief vind ik het heel goed gemaakt en op een emotioneel niveau grijpt het mij heel erg aan."    

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!