Wat je wil weten over Fleetwood Mac

donderdag 6 juni 2019 - 07:00
Fleetwood Mac
Op zaterdag 8 juni komt Fleetwood Mac naar Werchter Boutique. Een goede reden om op 6 juni een Fleetwood Mac-dag te organiseren bij Radio 2.

Fleetwood Mac is een Brits-Amerikaanse groep die in 1967 werd opgericht in Londen. Het stichtend lid is Peter Green en de band heette oorspronkelijk Peter Green's Fleetwood Mac
Na het vertrek van Peter Green in 1970 trokken drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie de muzikanten Christine Perfect en het Amerikaanse duo Stevie Nicks en Lindsey Buckingham aan. 
De groepsnaam was een samentrekking van van de familienamen van Mick Fleetwood en John MacVie.

Rumours

Het album "Rumours" uit 1977, met onder andere de hits "Go your own way", "Don't stop" en "Dreams", was een commercieel succes. De relationele problemen in de groep werden vertaald naar de liedjes van deze langspeler. De spanningen in de opnamestudio liepen hoog op door de problemen bij zowel het echtpaar McVie als het koppel Nicks-Buckingham.

Tango in the night

De volgende albums "Tusk" en "Mirage" verkochten ook goed. De liedjes "Sara", "Tusk", "Gipsy", "Oh Diana" en "Hold me" werden klassiekers. 
In 1987 verkocht het album "Tango in the night" ook als zoete broodjes. Met hits als "Little lies", "Seven wonders", "Big girl" en "Everywhere".

Een aantal personeelswissels waren daarna het gevolg van spanningen in de groep.

Don't stop

Op 8 juni geeft Fleetwood Mac een optreden op de festivalweide van Werchter Boutique. Wie er wel zal zijn, zijn Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie en Stevie Nicks. Aangevuld met Neil Finn en Mike Campbell
Fleetwood Mac viert in Werchter de 50ste verjaardag van de klassieker "Don't stop".
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!