Woodstock komt weer

donderdag 10 januari 2019 - 12:07
Woodstock
Het legendarisch muziekfestival Woodstock viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. 

Wie dit jaar niet naar Pukkelpop kan gaan, wordt van 16 tot en met 18 augustus verwacht in Amerika. In de buurt van New York wordt de vijftigste verjaardag gevierd van het legendarisch muziekfestival Woodstock.
De oorspronkelijke initiatiefnemers organiseren weer een nieuw Woodstock-evenement. Met jonge groepen en grote namen. Op de affiche staan er zelfs namen van de eerste editie uit 1969.
Binnenkort worden de optredende artiesten bekend gemaakt.
Het oorspronkelijk terrein is niet meer bruikbaar.

1969

Het eerste Woodstockfestival werd in 1969 georganiseerd in het Amerikaanse plaatsje Bethel. Het dorp Woodstock lag 70 km van de festivalweide en was het centrum van de toenmalige hippiecultuur.
Voluit heette het gebeuren "Woodstock Music & Art Fair". Tijdens de "drie dagen van vrede en muziek" traden grote namen op zoals Joan Baez, Blood, Sweat & Tears, Canned Heat, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Melanie en Santana.
Het tijdschrift Rolling Stone noemde Woodstock één van de 50 gebeurtenissen die de geschiedenis van de Rock 'n Roll bepaalden.

400.000

Aanvankelijk werden op de wei van een lokale melkveehouder 200.000 mensen verwacht. Het werden er meer dan het dubbele. Waarvan de meesten gratis binnen liepen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!