Zing mee met 't Vliegerke

vrijdag 23 november 2018 - 16:29
Walter De Buck
Op zaterdag 25 november begint "De Week van het Gents".

Op 25 november wordt iedereen om 11u op Het Kouter verwacht om hét Gents volkslied mee te zingen: "'t Vliegerke" van Walter De Buck. Het is de start van de derde editie van "De week van het Gents". Dit initiatief loopt tot 3 december en daarbij wordt het sappigste dialect van Vlaanderen in de schijnwerpers gezet.
Er wordt gezongen. Er is een zoektocht naar het allerbeste Gentse gerecht van 'waterzooi met vis'. Er zijn voorstellingen met Pierke Pierlala
En er zijn ook taallessen waarbij je het Gents dialect kan aanleren.

2020

2020 wordt het jaar van Walter De Buck. Met een biografie, een overzichtstentoonstelling, volksfeesten en buurtprojecten rond beeldende kunst, muziek en verhalen.
Voor de biografie zijn de auteurs nog op zoek naar persoonlijke verhalen over Walter De Buck. Op de website www.walterdebuck.be lees je er meer over.

Walter

Walter De Buck was een Gentse muzikant en beeldend kunstenaar. Hij maakte 11 albums en trad ontelbare keren op in kroegen en op pleinen in Gent. In 1969 lag hij mee aan de basis van de nieuwe Gentse Feesten.
Zijn grootste klassieker is "’t Vliegerke". Ook zijn liedjes "‘k Zou zo gere willen leven" en "In mijn stroatje" worden nog meegezongen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!