Zo klinkt de nieuwe single 'De overkant' van Snelle en Suzan & Freek

vrijdag 28 augustus 2020 - 09:55
Je kent al 'Blauwe dag' van Suzan & Freek. Ook 'Als het avond is' staat in je lijst met favoriete nummers. Net als 'Smoorverliefd' van Snelle. Maar ken je hun fantastische samenwerking al? 'De overkant' is een nieuwe single van Snelle én Suzan & Freek, en ze stellen die voor in 'Zot veel vakantie' met Kim Debrie.

Er moet iets heel bijzonders in het grondwater van de Achterhoek in Oost-Nederland zitten, want dat heeft hen verenigd: “We komen er alle drie vandaan en hebben er heel wat liefde voor. Het is heel rustig in de Achterhoek en er is niet heel veel te doen. Het is wel een hele mooie omgeving en voor ons is het een mooie plek want onze families komen er vandaan. We hebben er ook heel wat herinneringen”, zegt Suzan.

De Achterhoek in Oost-Nederland

 

“We fietsen niet veel, maar vroeger wel! Toen moesten we heel ver fietsen als we ergens naartoe wilden. Ik woonde echt ‘in the middle of nowhere’ op een boerderij en het dichtstbijzijnde dorp was op 6 kilometer fietsen”, vertelt Suzan. “Mijn school lag op 8 kilometer fietsen.”

“Ook ik fietste 11 kilometer heen en 11 kilometer terug naar school”, pikt Freek in. “Dat is een drie kwartier fietsen, én zonder een e-bike.”

“Tijdens het filmen van de videoclip van onze nieuwe single kwamen we er opnieuw achter dat de Achterhoek een heel gastvrije cultuur heeft. Het is er altijd heel gezellig en je krijgt ook altijd koffie! (lacht)”, vertelt Snelle.

'De Overkant'

“Onze single ‘De Overkant’ gaat over het gebied ‘de Achterhoek’, maar het is ook wel een ode aan waar je vandaan komt. Het is een ode aan het dorp of aan de provincie van waar je komt. Dat is voor iedereen anders uiteraard. Waar je vandaan komt, waar je herinneringen liggen en waar je op terugkijkt, dat is ‘De Overkant’. Het is ook een stukje van jou. Iedereen heeft zo zijn eigen plekje.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!