Zo maak je een bloembollenlasagne

maandag 1 maart 2021 - 10:00
Foto: Unsplash
Met een bloembollenlasagne krijg je het hele voorjaar lang de mooiste bloemen uit één bloempot. Zo begin je eraan!

Je gaat eigenlijk laagjes van bloembollen met verschillende bloeitijden maken. Als de ene bloembol is uitgebloeid, maakt die weer plaats voor een andere!

Je maakt je bloembollenlasagne het best in het najaar, tussen september en november. De bloempot kan zonder probleem buiten overwinteren op je terras.

Dit heb je nodig

  • ruime bloempot (het best met gaatjes erin onderaan)
  • potgrond
  • hydrokorrels
  • bloembollen naar keuze

Aan de slag

  • Vul je bloempot met een laag hydrokorrels. Die zorgen ervoor dat je planten niet verdrinken in te veel water en ze maken je potgrond ook iets luchtiger. Meer zuurstof en een betere waterhuishouding in je bloempot, win-win dus!
  • Strooi een laag potgrond over de hydrokorrels.
  • Plant de eerste laag bloembollen. Begin met de bloemen die later in het seizoen bloeien, bijvoorbeeld sierlook. Deze bloemen bloeien in mei, juni, en juli. Leg de bloembollen zo'n vijf centimeter uit elkaar.
  • Bedek met zo'n vijf centimeter potgrond.
  • Leg de volgende laag bloembollen erbovenop. Tulpen zijn goede kandidaten, want hun bloeitijd loopt van april tot juni.
  • Bedek opnieuw met een laag potgrond.
  • De bovenste laag is bedoeld voor bloembollen die het eerst in bloei komen. Denk aan narcissen of krokussen, zij bloeien al vanaf februari en kunnen dus perfect bovenop je tulpen.
  • Tot slot, giet een flinke scheut water in de bloempot.

Tip!

  • Heb je nog plaats over, dan kan je er later in seizoen eventueel wat viooltjes of purperklokjes (kant-en-klaar uit het tuincentrum) bovenop planten, zo ziet het er meteen wat fleuriger uit!
  • Duid op je bloempot aan wat je hebt geplant en wanneer welke bloembollen uitkomen.
  • Op de verpakking van bloembollen vind je altijd de bloeitijd. Zo voorkom je foutjes in je lasagne!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!