Zo maak je een Facebook-groep samen met je buren!

zaterdag 8 mei 2021 - 11:00
In deze coronatijden is het niet meer zo vanzelfsprekend om contact te houden met je buren. Met een Facebook-groep los je dat probleem op! Wij leggen je uit hoe je zo een groep maakt.

Klik bovenaan in de menubalk op 'Maken'

Deze handleiding volg je het best op je laptop of computer, maar je kan perfect ook een groep maken op je smartphone.

Kies een naam voor je groep en kies de juiste privacy-instellingen

Een pop-up verschijnt waarin je al meteen enkele belangrijke beslissingen moet maken! Kies een toffe, maar toch duidelijke naam voor je groep. 'Beukendreef in Grimbergen' is net iets makkelijker en eenvoudiger vindbaar dan 'Alle bewoners van de Beukendreef in Grimbergen'.

In deze stap kan je ook kiezen of je groep voor iedereen zichtbaar is én ook alles wat in de groep wordt gepost. Dat is de optie 'openbaar'. Kies je voor 'privé', dan kunnen alleen leden van de groep zien wat er in de groep gebeurt.

Je kan nog meer keuzes maken: kies ervoor om je groep voor iédereen vindbaar te maken (maar dan kan je ze nog altijd op privé zetten) of je kan ervoor kiezen dat ze niet verschijnt in de zoekresultaten van Facebook. Dat zijn de opties 'zichtbaar' of 'verborgen.'

Proficiat, je groep is aangemaakt! Nu mag je een leuke foto kiezen!

Een foto van een mooi plekje in de wijk, een mooie boom, een bankje,... Of een leuke groepsfoto van buren! Je kan de foto zo vaak veranderen als je wil!

Schrijf een groepsomschrijving

Maak duidelijk waarvoor de groep dient en het kan nooit kwaad om mee te geven dat ook op het internet de zegswijze 'beter een goede buur, dan een verre vriend' van tel is. Beleefd ben je ook online!

Nodig buren uit

Je hebt een naam, een knappe foto en een duidelijke omschrijving van je groep. De basis is er, dus het is tijd om buren uit te nodigen! Dat kan via hun Facebook-profiel, maar ook op basis van een e-mailadres. Alleen wie effectief een Facebook-profiel heeft, zal lid kunnen worden.

Facebook stelt automatisch dat iedereen die lid van de groep is, nieuwe lidmaatschapsverzoeken kan goedkeuren. Wil je liever dat alleen de moderator (dat ben jij dus) de verzoeken beheert, dan kan je dat aanpassen via 'Groepsinstellingen bewerken'. Je kan ook andere buren beheerder maken van de groep, als je dat makkelijker vindt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!