Zo zaai je zelf radijsjes

woensdag 1 april 2020 - 09:45
Foto: Getty Images
Een lekkere gezonde snack die je bovendien makkelijk zelf makkelijk kan kweken? Radijsjes! Je kan ze vanaf maart in volle grond zaaien en ze 4 à 6 weken later al oogsten. Waar wacht je op?

In de volle grond of in een pot op je terras

Het leuke aan radijzen is dat je ze niet hoeft voor te zaaien, zoals bijvoorbeeld wel bij tomaten het geval is, je kan ze meteen in volle grond zaaien! Heb je niet meteen een moestuinhoekje? Geen probleem! Radijzen kan je ook in een pot telen

Zaai ze niet te dicht op elkaar

Maak een klein geultje in de volle grond (of potgrond, als je voor een pot hebt gekozen) en leg de zaadjes op een afstand van 5 à 10 centimeter van elkaar. Bedek de zaadjes met een dikke centimeter aarde. Zaai verschillende kleuren en soorten van radijzen door elkaar. Zo krijg je een leuke kleurenverrassing wanneer je de radijsjes oogst!

Je kan de radijsjes in de volle zon zaaien, maar evengoed in de halfschaduw. De zaden kiemen binnen 1 tot 2 weken nadat je ze gezaaid hebt.

Hoe meer water, hoe zachter de smaak

Zorg dat de grond altijd goed vochtig blijft, want je radijzen zouden anders wel een heel scherpe smaak kunnen krijgen.

Smakelijk!

Vaak zie je de knolletjes al een stuk boven de grond piepen na 4 à 6 weken. Oogst het best de grootste radijzen het eerst. Ze zijn het lekkerst wanneer je ze net uit de grond trekt, maar je kan ze zeker een tweetal dagen kraakvers in de koelkast bewaren. Laat die boterham met platte kaas of die salade maar komen!

Nog meer tuintips?

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!