Zo zorg je ervoor dat pasta niet gaat kleven

woensdag 12 februari 2020 - 14:41
Een herkenbaar probleem in veel keukens: klevende pasta na het koken. Met deze tips kan je het voorkomen!

Dit doe je beter niet

  • Olie aan het kookwater toevoegen. Zo voorkom je dat het water overkookt, maar je gaat er niet mee voorkomen dat je pasta gaat kleven.
  • Laat de pasta niet schrikken onder koud of lauw water na het koken. Door de pasta met water te overgieten gaat de pasta krimpen. Je krijgt zo een uniforme massa en weg is je 'al dente' effect.

Dit werkt wél

  • Gebruik voldoende water! Gebruik een grote pot en doe daar veel water in. Reken op 1 liter water per 100 gram pasta. Op die manier krijgt je pasta ruimte om te zwellen. En vergeet terwijl de pasta kookt ook niet af en toe te roeren.
  • Meng na het afgieten de pasta meteen met de saus die je hebt klaargemaakt. Heb je een gerecht gemaakt waar niet zoveel saus bij is, voeg dan een lepeltje van het kookwater toe.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!