Begint Joost Zweegers een filmcarrière?

donderdag 2 oktober 2014 - 20:06
Er is een film over Novastar, een nieuw album van Ozark Henry en Sarah Bettens zoekt naar haar muzikale wortels.

Living Roots trekt door Vlaanderen

Het Living Roots-gezelschap is opnieuw aan het touren. In de concertreeks spelen vier Vlaamse muzikanten nummers van artiesten die hen beïnvloed hebben. Tom Theuns, Walter Broes en Jan De Smet van De Nieuwe Snaar maken dit jaar deel uit van de Living Roots-groep. Ook Sarah Bettens is erbij, en zij brengt niet enkel liedjes van haar grote voorbeelden.

"Ik zing ook een paar dingen die eigenlijk suggesties waren van de anderen. Onder andere van Jan De Smet. En op die manier breng je ook eens dingen die zo niet echt 100 procent in je eigen ding passen. En je moet eigenlijk een beetje buiten je eigen stijl gaan, da's wat ik eigenlijk leuk vind aan dit project."

De Living Roots-kliek treedt nog op tot 13 december. Meer details over die concerten vind je op de website livingroots.be.

Novastar laat zich filmen

Zondag kan je op Canvas kijken naar een documentaire over Novastar. Die gaat over de opnames van het meest recente album van de groep - Inside Outside. In de film zie je hoe Joost Zweegers in Engeland en Wales op zoek gaat naar inspiratie voor de plaat.

Joost legt zelf uit waarom hij voor de opnames naar het buitenland is getrokken.

"Het toeval wil dat de producer met wie ik de plaat gemaakt heb, eigenlijk dezelfde passie heeft. Dus ik heb een zoektocht gedaan in Engeland naar de beste studio's om op te nemen. En dat in combinatie met het bezoeken van al die archeologische sites. En dat heb ik samen gedaan met mijn producer. Het is echt een roadtrip geworden en die eindigt dan met alle muzikanten die we tijdens die roadtrip verzameld hebben en waarmee ik dan mijn plaat opneem."

Een voorproefje van de documentaire vind je hier.

Ozark Henry live

Ozark Henry heeft een nieuwe plaat uit met daarop alleen maar live-versies van zijn nummers. 'Live 2014 - The journey is Everything', heet ze, en ze staat vol met nummers die Piet Goddaer tijdens de afgelopen zomer op de festivals heeft gespeeld. Eén van de platen is I'm your sacrifice, in 2013 nog onze Radio 2-zomerhit.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!