Ben jij al #goedopweg?

dinsdag 18 september 2018 - 11:24
Zondag start de Week van de Mobiliteit. Een week waarin je best even stilstaat hoe jij je elke dag verplaatst. Laat je vaak genoeg de auto staan en heb je alle alternatieven al eens goed overwogen?

De Week van Mobiliteit start met de Autovrije Zondag. In heel wat Vlaamse steden mag je niet met de wagen binnen. Een hoogdag voor fietsers, wandelaars, sporters, ouderen en spelende kinderen! Woensdag is Fietsdag. En donderdag werken we met z’n allen thuis, want dan is het Car Free Day én thuiswerkdag.

De Week van de Mobiliteit is hét moment om “de grote overstap” te maken en de voordelen van autominderen te ervaren.

Bernard Govaert

De Week van de Mobiliteit is een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Dat is een netwerk van verschillende mobiliteitsverenigingen die onze mobiliteit duurzamer willen maken. “We beseffen goed dat het niet altijd gemakkelijk is om bijvoorbeeld de aangenaamste wandelroute te vinden of om te weten of je nu best de trein of bus neemt. Daarom verzamelen we dit jaar tips om anderen goed op weg te helpen”, zegt woordvoerder Bernard Govaert. Er zijn meer dan 1.500 acties en initiatieven om stil te staan bij ons verplaatsingsgedrag en om ons laten proeven van de alternatieven.

Help elkaar #goedopweg

Help anderen om te kiezen voor duurzame alternatieven om op je werk, de school of de bakker te geraken. Deel fietsroutes, of een app of website die jou al heeft geholpen. Of verspreid jouw advies om de trein- of busreis vlotter te laten verlopen. “We roepen iedereen op zijn ultieme tip te delen via de hashtag goedopweg”, zegt Bernard Govaert. Als je jouw #goedopweg tip deelt, maar je bovendien elke dag kans op een prijs! Hier vind je meer info. 

Ook Radio 2 helpt je goed op weg!

De Madammen gaan op stap met de elektrische step, en in Antwerpen werken ze vanop de kantoorbus in de file. En hoe zou het zijn als de presentatoren meedoen met de thuiswerkdag? Een radioprogramma presenteren vanuit je zetel: het is het proberen waard!

Luister naar Radio 2, vanop de trein, de fiets of thuis!

Meer informatie over alle acties vind je op de website van de week van de mobiliteit

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!