Acteur Ben Segers leerde gitaar spelen via internet: "Je kan van nul af aan beginnen"

donderdag 19 november 2020 - 11:17
Foto: Instagram Ben Segers
Wat als ... Ben Segers niet acteerde? Dan was hij misschien rockster geworden. Hij speelt al sinds zijn 15e gitaar en verslijt zijn dagen nu vooral in zijn gitaarkot. "Het brengt mij volledig tot rust in deze barre tijden. Als ik speel en iemand belt aan de deur, dan hoor ik het zelfs niet."

Acteur Ben Segers kan geen muziek lezen, maar speelt toch elektrische gitaar. "Ik onderwijs mezelf via internet. Daar vind je oneindig veel leermateriaal. Alleen al op YouTube. Pas op, er staat ook veel crap tussen. Het is een kwestie van de juiste tutorials te vinden." Ben is heel erg fan van Robert Renman, een leraar op YouTube. Waar wacht je nog op om zelf te beginnen?

"Voorlopig blijft het alleen bij spelen, zingen daar waag ik mij niet aan", vertelt Ben Segers bij David Van Ooteghem in Beste Buren voor de Warmste Week. En als er één genre is waar Ben zich op toe legt, dan zijn het de blues. "Eric Clapton springt er voor mij bovenuit.".

Je vindt fantastische lessen op YouTube

Ben Segers

Een bron van rust

"Gitaar spelen brengt mij volledig tot rust in deze rare, barre tijden. Ik hou er me heel vaak mee bezig. Het is echt een uitlaatklep om alles te vergeten. Als ik speel en mensen bellen aan de deur, dan hoor ik het zelfs niet."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!