Acteur Manou Kersting: “Met verf en een penseel kan je echt avonturen beleven”

dinsdag 17 november 2020 - 16:25
Foto: Instagram Manou Kersting
Je kent acteur Manou Kersting misschien van de Eén-reeks 'Undercover'. Maar wist je dat hij ook schilder is?

“Ik ben als kind begonnen met schilderen. Tot ik naar de vakschool ging, toen ben ik met alles gestopt. Ik leerde daar technisch tekenen, met meetlat en passer en toen was het gedaan met de pret. Ik kan ook een huis tekenen of een meubel als het moet, maar ik vond het niet meer tof. Ook het artistiek schilderen liet ik toen los."

"Toen we klaar waren met het eerste seizoen van de serie Cliniclowns, wou ik Luc Weyns een cadeau geven. Maar wat geef je iemand die al veel geld heeft en het ook altijd beter weet?," grapt Manou Kersting. "Toen heb ik een schilderij gemaakt van zijn clownsogen. Dat is het moment waarop ik het schilderen terug heb opgepikt. Ik heb intussen verschillende reeksen gemaakt en hield ook al een vernissage."

De techniek van Bob Ross is waanzinnig, maar ik vind zijn schilderijen maar niets.

Manou Kerstings

Dark Faces

Kan iedereen leren schilderen? “Als je als kind getekend hebt en je hebt er plezier aan gehad, dan ligt het heel dichtbij. Wat ook stimulerend kan zijn, zijn de filmpjes van Bob Ross. Dat is een blanke man met een afrokapsel en een rustige stem die je op twintig minuten toont hoe je een landschap kan schilderen. Het is niets voor mij, ik vind ze afgrijselijk. Elke keer wanneer ik denk dat het het werk af is, schildert hij er nog een hoop bij waardoor hij het volledig verpest. Maar ik heb me er wel mee geamuseerd! De man heeft een waanzinnige techniek en toont je hoe je een avontuur kan hebben met verf en penseel.”

“Het nieuwste project waar ik nu bezig mee ben, heet Dark Faces. Dat zijn gezichten in het donker. Het zijn donkerblauwe of zwarte schilderijen en als je goed kijkt, zie je een gezicht opduiken. Ik begon met mijn eigen gezicht, maar ik heb er ook één van Jeroen Meus gemaakt. Hij heeft een grote salami in zijn mond, als een sigaar. Er is er ook een van Tom Waes met achter hem een wagen met zijn koplampen aan.” Manou Kerstings werk kan je zien op zijn Instagrampagina.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!