Muziek maken met wijnglazen? Zo doe je het!

maandag 16 november 2020 - 12:37
Zondag 22 november is het de Dag van de Wetenschap. Voor één keer wordt die digitaal georganiseerd, zodat je thuis vanuit je luie zetel kennis kan maken met de wondere wereld van de wetenschap. Kan je niet wachten tot zondag? Hier alvast een proefje om thuis uit te proberen!

Wil je graag muziek maken maar bespeel je geen instrument? Geen probleem, je kan makkelijk thuis een orgel nabouwen met wijnglazen. 

Dit heb je nodig

  • Wijnglazen
  • Water
  • Alcohol

Aan de slag

Zet enkele wijnglazen naast elkaar. Vul de glazen met een hoeveel water of alcohol. Doe in het ene glas wat meer of minder water/alcohol dan in het andere. Op die manier ontstaan er hogere en lagere tonen. 

Bekijk hier het proefje en de uitleg van experiment expert Didier Le Lièvre van Technopolis bij David Van Ooteghem:

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap kan je zondag 22 november volledig digitaal volgen vanuit je luie zetel. Je kan deelnemen aan experimenten, shows, lezingen en veel meer. Er zal ook een spetterende liveshow te zien zijn vol wetenschap en technologie. 

Wil je graag deelnemen? Alle informatie vind je op de website van de Dag van de Wetenschap. Maak op voorhand een account aan, zo kan je een virtueel plekje reserveren

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!