Ook Bart Somers wordt een warme luisteraar: "We mogen mekaar nu niet loslaten"

donderdag 19 november 2020 - 18:00
In deze vreemde coronaperiode zijn er veel mensen die nood hebben aan een fijn gesprek. Omdat ze eenzaam zijn. Omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten. Redenen genoeg. Daarom lanceerden we een oproep om warme luisteraar te worden. Na premier Alexander De Croo engageert ook Bart Somers, minister van Samenleving in de Vlaamse regering, zich.

"In deze tijden wordt onze samenhang wat ontrafeld. Veel mensen voelen zich eenzaam, en we hebben minder mogelijkheden om anderen te ontmoeten. Als minister ben je daar vooral mee bezig vanuit een beleidsoogpunt, maar je vraagt je natuurlijk ook af hoe je er zelf iets aan kan doen", vertelt Bart Somers in 'Beste Buren voor de Warmste Week'.

"Een contact leggen doet vaak al heel veel"

"Als burgemeester heb ik dicht bij mensen gestaan en heb ik ook met veel mensen gepraat en geluisterd naar problemen. Niet dat ik altijd oplossingen kon brengen, maar een contact leggen doet vaak al heel veel. En als er iets is wat we vandaag in coronatijd moeten doen, is mekaar niet loslaten. Als minister kan je daar dan ook iets in je vrije tijd voor doen, vind ik."

Of minister Somers nu ook zijn collegaministers gaat overtuigen om warme luisteraars te worden, laat hij in het midden. "Zo’n engagement mag niet onder druk tot stand komen, maar ik ga zeker aan mijn collega’s hierover vertellen!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!