Premier Alexander De Croo wordt warme luisteraar: "Iedereen heeft nood aan sociaal contact, ook ik. Ik ga deugd hebben van die babbels"

woensdag 11 november 2020 - 14:52
Vandaag vieren we bij Radio 2 al de hele dag Beste Buren voor De Warmste Week. Hoe kan jij je steetje bijdragen voor De Warmste Week? Door Warme Luisteraar te worden! Ook onze premier gaat dit engagement aan!

Veel mensen hebben in deze donkere tijden nood aan een babbel. Omdat ze eenzaam zijn. Omdat ze als mantelzorger zelf altijd klaar staan voor een ander en af en toe hun hart willen luchten. Omdat ze door een medische aandoening minder buiten kunnen komen... Daarom lanceren we een duidelijke oproep: Heb je een beetje tijd? Heb je een telefoon? Dan kan jij warme luisteraar worden en je als vrijwilliger aansluiten bij één van de bestaande organisaties. 

Niemand minder dan premier Alexander De Croo gaf zich al op om warme luisteraar te zijn. De premier draagt het initiatief dan ook een warm hart toe: "We moeten meer aan elkaar durven vragen 'hoe is 't?', maar ook omgekeerd, als het wat minder gaat, mogen we geen schrik hebben om te zeggen dat je hulp nodig hebt."

Heel veel dingen zijn op dit moment gevaarlijk en besmettelijk, maar elkaar eens bellen is dat niet. Er zijn voor elkaar ook niet, dus aarzel niet er te zijn voor elkaar

Premier Alexander De Croo

“Heel graag word ik dus warme luisteraar van Radio 2. Ik kijk er naar uit dit te doen, want iedereen heeft nood aan sociaal contact, ook ik. Ik ga deugd hebben van die babbels."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!