Vzw Tumbador verzamelt tekeningen voor jongeren met een beperking: "Wij worden soms vergeten. Maar niemand is alleen, ook al voelt dat zo"

woensdag 23 december 2020 - 11:14
Cathérine Vandoorne trekt naar Hooglede, naar het instituut Dominiek Savio. Dat is een zorginstelling waar mensen met een beperking ondersteund worden op vlak van onderwijs en wonen. Chris Bouden van vzw Tumbador bracht een verrassing mee!

Vzw Tumbador is een Vlaamse vereniging die kinderen met een fysieke beperking ondersteunt in Peru en Guatemala. “Maar door de coronabeperking en De Warmste Week hebben we nu een actie gedaan voor jongeren met een beperking in eigen land”, vertelt Chris Bouden. Voor De Warmste Week hebben zij een tekeningen- en kerskaartenactie georganiseerd. Je kon een tekening inkleuren of kerstwensen insturen, deze worden nu bezorgd aan kinderen in zorginstellingen.
 

Het brengt ons ook onder de aandacht want ik heb soms het gevoel dat kinderen, jongeren of mensen met een beperking een beetje vergeten worden.

Noa Deroo

Jongeren met een beperking

Noa Deroo is 17 jaar en zit in een elektrische rolstoel. Ze volgt sinds haar vier jaar onderwijs in het instituut Dominiek Savio. “Voor mij is dit een plek waar mijn beperking niet zichtbaar is. Nu met de coronacrisis zijn ze hier heel streng in het naleven van de maatregelen, dat is ook begrijpelijk. Maar het maakt het een beetje moeilijk, je ziet nu minder mensen. Als je andersvalide bent en je hebt al moeite met spreken of sociaal contact maken, dan is dat nu onmogelijk”, vertelt Noa. “Ik ben heel blij met deze warme actie! Ik vind het leuk dat mensen de moeite genomen hebben om iets met de hand te schrijven of te kleuren. Het brengt ons ook onder de aandacht want ik heb soms het gevoel dat kinderen, jongeren of mensen met een beperking een beetje vergeten worden. Zo een doos met tekeningen ontvangen, dat is een boodschap van 'kijk, we merken jullie wel op en niemand is alleen!'"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!