Café Cuba: de pilootaflevering

dinsdag 29 juli 2014 - 08:00
'Café Cuba' is het nieuwe radiofeuilleton van Radio 2 en Het Geluidshuis. Het speelt zich af tijdens WO1.

'Café Cuba' is het nieuwe radiofeuilleton van Radio 2 en Het Geluidshuis. Het prestigieuze luisterverhaal speelt zich af tijdens WO1 en bestaat uit 46 afleveringen.

Café Cuba is een verhaal over vriendschap, kunst en liefde tegen de achtergrond van de gruwelijke Eerste Wereldoorlog. Centraal staat Koenraad Verstockt (Stef Aerts), een jonge kunstenaar die aan het front belandt.

Herbeluister alle afleveringen hier.

Naast Stef Aerts zullen de Radio 2-luisteraars de stemmen herkennen van Bert Huysentruyt, Ruth Bastiaensen, Jonas Vermeulen, Gène Bervoets, Mathias Sercu, Liesa Naert, Nico Sturm, Koen Van Impe, Katelijne Verbeke en vele anderen. Herbert Flack leent zijn stem aan verteller James Cullem.

“Radio 2 heeft altijd al een voorliefde gehad voor het hoorspel”, aldus nethoofd Jan Knudde. “Denk maar aan ’t Koekoeksnest dat van 1990 tot 1997 liep. Of recenter de Witse-spin-off Dams en Van Deun… De herdenking van de Groote Oorlog vonden wij een ideale gelegenheid om opnieuw een radioverhaal te maken, om enkel met stemmen en geluid de verbeelding te prikkelen.”Het Geluidshuis

Voor de realisatie van Café Cuba deed Radio 2 een beroep op Het Geluidshuis in Antwerpen, dat een jarenlange traditie heeft wat betreft het maken van hoorspelen.

Het concept voor Café Cuba is van Koen Brandt en Stef De Paepe in samenwerking met In Flanders Fields Museum. Het scenario is van de hand van Rudy Morren en Dirk Nielandt.

Het project kwam tot stand met de steun van de provincie West-Vlaanderen, In Flanders Fields en Westtoer.

Najaar

Op 4 augustus werd de twintig minuten durende pilootaflevering van Café Cuba uitgezonden op Radio 2. Het was toen precies 100 jaar geleden dat de Duitsers ons land binnenvielen.

De volledige reeks is vanaf 8 september te horen, elke werkdag op Radio 2 in Avondpost in afleveringen van vier minuten.

De laatste aflevering zal uitgezonden worden op 11 november, Wapenstilstand.

Alle afleveringen zal je achteraf hier kunnen herbeluisteren!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!