Bedankt, boeren: "Hoe je het draait of keert, alles start bij jullie"

woensdag 8 april 2020 - 16:38
De bakker, de slager, de verpleger, de buschauffeur, de pakjesbezorger... Zij en nog zoveel anderen zijn onze helden in deze coronatijden! Samen met jou willen wij hen een hart onder de riem steken! Vandaag geven we extra aandacht aan de boeren. Groenten, fruit, vlees, zuivelproducten, honing en nog zoveel meer: zij zorgen ervoor!

Boerderijen en landbouwbedrijven worden vaak gerund door een hele familie, generatie na generatie. Dat blijkt ook uit heel wat berichten in onze Radio 2-app. "Ik ben zelf een dochter van een landbouwer! En super trots op al dat geboer hier rondom ons!", laat Gerd Gios uit Noorderwijk weten. "Mijn ouders hebben altijd van 's ochtends tot 's avonds laat gewerkt. De koeien hebben geen klok en de zorgen lopen door, dag en nacht. Nooit hebben ze hier hun hand voor omgedraaid of over gezeurd. Mijn broer en schoonzus runnen momenteel hun landbouwbedrijf met liefde verder. Ook mijn schoonbroer Joris doet aan landbouw. Laat ons duimen dat de mensen blijven onthouden dat deze helden helden zijn. Een dikke kus aan alle landbouwers die momenteel dieren, planten en grond verzorgen!"

Mijn man, boer Steven, zet zich dagelijks in om verse patatjes te leveren aan onze klantjes. Zijn wilskracht en moed, daar bewonder ik hem enorm voor.

Lisa Yde

Ik doe samen met mijn ouders en grootouders grondwitloof. Niet enkel boeren hier maar ook straffe boerinnen!

Sofie Dewinter uit Melsbroek

Koesteren

De dank van de consument is, in deze bizarre tijden, misschien nog net iets groter. Boeren moeten vaak ook zelf inventief zijn. "Ik ben fier op mijn man en zijn ambitie om mensen verder te helpen", schrijft Dorien Bruynseels. "Hij startte een drive in openluchtwinkel, waarbij zowel ons hoevevlees als producten van collega landbouwers kunnen afgehaald worden op een veilige manier."

Al onze boeren, met veel respect gezegd, moeten we koesteren. Zonder hun lege rekken en geen eten.

Miriam Laureys

Volop bieten aan het zaaien. Dat wordt suiker, en als het nodig is alcoholgel.

Eveline Dedoncker

Dank je boeren om te zorgen voor onze groentjes en fruit.

Dina Martein

Maurits De Bock uit Beveren-waas vat het eigenlijk perfect samen.

Hoe je het draait of keert, alles start bij de boer.

Maurits De Bock uit Beveren-waas

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!