Bedankt, postbodes en pakjesbezorgers: "Merci namens alle Belgen!"

dinsdag 7 april 2020 - 15:07
De bakker, de slager, de verpleger, de buschauffeur, de pakjesbezorger... Zij en nog zoveel anderen zijn onze helden in deze coronatijden! Samen met jou willen wij hen een hart onder de riem steken! Vandaag geven we extra aandacht aan de postbodes en pakjesbezorgers. Op de fiets, te voet, in de auto: ze brengen onze pakjes, onze kaartjes aan huis, handig én nodig nu we in ons kot moeten blijven.

Veel mensen kunnen hun postbode persoonlijk. Dat zorgt bij hen voor éxtra dankbaarheid. "Mijn postbode Olivier is er eentje uit de duizend", schrijft Louisa Smekens uit Erembodegem. "Hij bracht me zelfs de post van mijn ouders toen ze naar het woonzorgcentrum verhuisd waren zodat ik niet altijd over en weer moest om hun brievenbus leeg te maken."

Ik wil graag onze postbode John uit de wijk Pulhof Berchem in de bloemetjes zetten. Altijd even vriendelijk en een grote dierenvriend ook!

Eveline

"Fier op jou!"

Heel wat familie en vrienden stuurden een berichtje via de Radio 2-app om iemand een hart onder de riem te steken. "Ik wil graag mijn vrouwtje Isabelle eens in de bloemetjes zetten", zegt Greet Depoorter. "Ze is postbode in Brugge en moet nu in deze Corona tijd extra veel pakken leveren. Het blijft een onveilige situatie, zo bij iedereen te moeten aanbellen."

"Lieve schat, je bent al 16 jaar postbode", schrijft Katrien Delbaer uit Herne. "Een beroep dat je op het lijf geschreven is. Jij leeft voor de mensen op je tournee. Niets is je te veel. Je doet het met een lach. Vandaag is het niet evident om te werken. Respect voor jou, Kristof. Weet dat ze je op handen dragen!"

Onze oma is postbode. Dikke knuffel! We missen je! Jij bent onze held!

Bellis en Biari uit Wingene

Ik ben de fiere mama van een postbode!

Diane Dehasque

Ik wil graag mijn broer Marc in de bloemetjes zetten. Hij is al 35 jaar postbode en doet zijn werk super goed, nooit is iets hem teveel.

Marleen Bruyninx

"Dikke pluim"

Ook heel wat post- en pakketbedrijven willen hun werknemers zelf in de bloemetjes zetten. "Als CEO van bpost group wil ik onze 27.000 bpost medewerkers vanuit de grond van mijn hart bedanken om elke dag voor de sociale verbinding in de maatschappij te zorgen in deze geïsoleerde tijden" laat CEO Jean-Paul Van Avermaet weten. "De bpost-medewerkers vervullen met passie deze essentiële publieke missie in België. Merci namens alle Belgen!"

Aan alle chauffeurs van GLS Transport te Deinze, die hun aantal stops de laatste weken dagelijks zien toenemen. Dikke pluim voor jullie harde werk!

Kelly De Somere

Wij willen als ACOD post eigenlijk alle departementen van bpost in de kijker zetten en onze helden noemen. Sorting, transport, loketten, cleaning…

Elke Allard

"Uitzonderlijke omstandigheden"

Tenslotte sturen ook postbodes en pakjesbezorgers ons zelf een berichtje. "Graag wil ik alle medewerkers van bpost bedanken voor de inspanningen die ze dagelijks in deze uitzonderlijke omstandigheden leveren. Ik ben zeer fier om dagelijks met deze mensen aan de slag te kunnen gaan", schrijft Dirk Moors.

Dank je wel om de postbodes in de bloemetjes te zetten vandaag. Het is hier in Hasselt super druk, drukker dan in de kerstperiode!

Sandra Vanstraelen

Ik werk in sorteercentrum nieuw Brussel X en wil graag als teamleider iedereen bedanken die ondanks corona elke dag komt werken!

Pascale Van Esch

Met veel plezier draag ik de post rond in deze rare tijden!

Elsje Verdegem

Eigenlijk vat Marc het goed samen:

Fantastisch dat we respect hebben voor iedereen. Ik hoop dat ook na corona dit zo blijft. Dank u zeggen en mensen groeten is echt niet moeilijk hoor!

Marc Sambre

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!