Bedankt, vuilnisophalers: "Jullie zijn echt onmisbaar!"

donderdag 9 april 2020 - 15:45
De bakker, de slager, de verpleger, de buschauffeur, de pakjesbezorger... Zij en nog zoveel anderen zijn onze helden in deze coronatijden! Samen met jou willen wij hen een hart onder de riem steken! Vandaag geven we extra aandacht aan de huisvuilophalers. Ook zij blijven aan de slag, voor ons. Gelukkig maar!

Want zoals Roger Wauters het zegt: "Bedankt supermannen en -vrouwen. Jullie zijn echt onmisbaar!"

Ik heb aan mijn vuilzakken een mooi kaartje gehangen en een fles wijn en pralines toegevoegd. Deze mensen verdienen ook een pluim!

Luit Michielsen uit Malle

Gelukkig dat we deze mensen hebben! We kunnen het ons niet voorstellen dat deze mensen ons restafval niet zouden ophalen.

Herman Van der Veken

Door weer en wind

Maar er is niet alleen vandaag heel veel respect voor vuilnisophalers. "Het is een job waar velen van ons op neer kijken", schrijft Sheila Lebleu. "Echter zijn ze er altijd: regen, zon- en vriestemperaturen. Achter een kar die een geur nalaat waar menig mensen hun neus voor ophalen. Ik ben blij dat de vuilnisophalers eens in de kijker worden gezet."

"Ik heb zelf maar 2 dagen kunnen volhouden als vuilnisman. Want die doen: geweldig werk! Want 1 zak is, goed maar duizenden per dag... Dikke chapeau!", laat Johan Kesteloot uit Sint-Niklaas weten.

Respect voor die gasten. Vandaag onder een stralende zon, maar ook door weer en wind.

Clo en Luc Peerdehoek uit Oostduinkerke

Respect

Ook vandaag zijn er veel vrienden, familie en collega's die steun willen betuigen. "Ik zit al meer dan 4 decennia in de afvalsector, ik rijd met de huisvuilwagen voor Suez", stuurt Remi Goossens uit Oostende via de Radio 2-app. "In deze hectische tijden respect krijgen is hartverwarmend, zoveel vriendelijke mensen! Sterkte aan al mijn collega's."

"De mensen die deze huisvuilwagens,veegmachines, vrachtwagens en andere kunnen laten rijden en laten keuren, dat zijn mijn collega's van het voertuigencentrum. Dat zijn mensen achter de schermen die ervoor zorgen dat alles hersteld of onderhouden wordt. Dus voor mijn collega's ook een dikke duim,” zegt Suzy Delporte uit Wommelgem.

Mijn man Eddy werkt als chauffeur-lader bij Ecowerf. Hij heeft vorige week een werkongeval gehad en vindt het vreselijk dat hij zijn collega's nu in de steek moet laten. Groetjes aan alle helden!

An Devan uit Wespelaar

Mijn vriend Dimitri werkt al 24 jaar bij Ecowerf, hij doet de ophaling. Voor hem zijn het ook lange en drukke dagen.

Wendy Lefevre

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!